VRT-journalist Riadh Bahri over de donkerste periode van z'n leven: “Ik heb mezelf maandenlang niet gewassen”

Riadh Bahri stapte onlangs in het huwelijksbootje met z'n vriend Niels.
Instagram Riadh Bahri stapte onlangs in het huwelijksbootje met z'n vriend Niels.
Riadh Bahri (32) leeft ondanks de coronacrisis de laatste tijd op wolkjes. Begin juni stapte hij in het huwelijksbootje met z'n vriend Niels en bij ‘Het Journaal’ maakt hij nog steeds carrière als reporter. Al wil dat niet zeggen dat de journalist geen moeilijke tijden gekend heeft. “Op m’n 25ste ben ik gecrasht”, vertelt hij in HUMO. 

Bahri vertelt in de rubriek ‘Tussen Hemel & Hel’ over een zware periode in z'n leven. “Op 20 december 2001, om 20.44 uur, is mijn drie jaar oudere zus Raoudha overleden in het UZ in Gent”, klinkt het openhartig. “Ze vocht al twee jaar tegen leukemie en had een zware longontsteking opgelopen tijdens haar behandelingen - de situatie was uitzichtloos. Ik weet nog goed dat we met familie en vrienden rond het bed stonden toen de medicatie werd afgebouwd. Buiten sneeuwde het en m’n vader had me net een warme chocolademelk uit de automaat gegeven toen er een lange tuut weerklonk, als in een slechte Hollywoodfilm.” 

De periode daarna was niet de meest vrolijke uit het leven van de reporter. “Het huwelijk van m’n ouders is definitief op de klippen gelopen, en aangezien ik het enige kind was dat nog thuis woonde, had ik niemand om mee te praten - met m’n ouders over gevoelens praten, was taboe”, vervolgt hij. “En ja, tien jaar later, op m’n 25ste, ben ik gecrasht. Alles kwam terug naar boven: de dood van mijn zus, de moeizame relatie met mijn ouders, de worsteling met m’n seksualiteit. Ik heb mezelf toen maandenlang niet gewassen en ik leefde op een dieet van suikerwafels en cola van de Marokkaanse kruidenier op de hoek. Ik ging wel nog werken, maar had daar geregeld huilbuien - ik trok me dan terug op het gehandicaptentoilet, omdat je er het licht uit kon doen. Maandenlang heeft die periode aangehouden - al die tijd speelde ik theater - tot het echt te ver ging. Ik ben een tijdlang thuisgebleven en ben er via een combinatie van therapie en medicatie van afgeraakt.” 

Lees het volledige interview deze week in HUMO. 

Lees ook: 

Corona overschaduwt bruiloft van VRT-journalist Riadh Bahri: “Zonder mijn ouders moeten trouwen”

Die keer dat Riadh Bahri door het lint ging: “Ik ontdekte dat mijn vriend mij al maanden bedroog met een vrouw”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Van den Branden

  Praten met de juiste mensen kan veel helpen, maar begrip komt niet van iedereen. Probeer het onbegrip opzij te zetten, er zijn er ook veel die het wel begrijpen maar het mss niet durven tonen. Vooral niet twijfelen dat het leven mooi is en dat je een taak hebt om dat te bevestigen.

 • heidemarie verstrepen

  Heel veel geluk

 • Frans Goovaerts

  veel succes Riat met alles wat je doet

 • Ivo Vangeel

  Als journalist,over de luchtvaart,en tegewoordig ook nieuwslezer op radio2,en prima,en vooral duidelekke informatie journalist.Goe bezig Bahri!

 • Selma Desmet

  Sympathieke, zeer bekwame journalist, alle geluk toegewenst