VRT-journalist op de vingers getikt na grap tijdens nieuwsuitzending: “Grappen horen niet thuis in het radionieuws”

VRT/Radio 1
Radiojournalist Chris Van den Abeele (55) heeft gisteren tijdens de nachtelijke nieuwsuitzending van Radio 1 een grapje gemaakt dat volgens de VRT niet door de beugel kan. “Grappen horen niet thuis in het radionieuws”, reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Mensen die vaak de nachtelijke nieuwsuitzending volgen, kennen de stijl van Chris. In het verleden werd er al eerder kritiek gegeven op de kwinkslagen die al eens de revue durven te passeren. Deze keer maakte de journalist echter een mopje dat voor de VRT niet door de beugel kon. Op het bericht dat de Nederlandse actrice Imanuelle Grives haar drugssmokkel op Tomorrowland verdedigde met de verklaring dat ze zich probeerde in te leven in een filmrol als drugdealer, reageerde de nieuwslezer gevat. “Gelukkig probeerde Grives zich niet voor te bereiden op een rol als seriemoordenaar.” Een kwinkslag die bij velen in het verkeerde keelgat schoot. Opmerkelijk detail: op Twitter maakte Chris bijna exact hetzelfde grapje. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.385 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Greet Delsard

  Hoor hém heel gráág het nieuws lezen. De beste

 • Rudy Van Go

  In mijn ogen (oren) met voorsprong de beste nieuwslezer van de vrt

 • Johan Maes

  Het is een echte verslaving , ik luister s'nachts altijd naar het boeiende nieuws gebracht door een al even boeiende presentator met een al even mooie boeiende stem !!!! Chris blijf dit doen en vergeet vooral die fantastische fijne grappen niet in je nieuwsbericht !!!!!!!!!!!!

 • EVELYNE VAN AS

  Proficiat, telkens er een persoon een reactie geeft krijgt hij of zij bagger over zich. Laat ons ne keer plezier maken. Prachtige grap Evelyne Van As

 • Eddy DESMET

  Eindelijk een nieuwslezer die buiten de randjes durft kleuren en het nieuws op een levendige wijze leest. Helemaal anders dan de collega's, die veeleer precies een begrafenisrede houden ...