Vreemd: Luc Bomans uit ‘Thuis’ staat tussen overzicht echte overledenen op VRT

Mark Willems als Luc Bomans in ‘Thuis’
VRT Mark Willems als Luc Bomans in ‘Thuis’
Luc Bomans tussen comédienne Lies Lefever en schrijver Luc Deflo. De naam van een personage uit ‘Thuis’ op de lijst met meest opvallende overlijdens van 2018: een spijtige vergissing van vrtnws.be of niet?

Frank Aendenboom, Jean-Pierre Van Rossem, Lies Lefever, Walter Capiau en helaas nog een heleboel anderen... Naar jaarlijkse gewoonte maakte vrtnws.be een overzicht van de mensen van wie we in 2018 afscheid moesten nemen. Op die lange lijst staat ook de naam van Luc Bomans, het personage dat Mark Willems (61) sinds 1996 speelde in ‘Thuis’. In de reeks stierf Luc onverwachts tijdens een roadtrip naar Valencia, terwijl hij wachtte op euthanasie. Het is op z’n minst opmerkelijk te noemen dat een fictief personage opduikt in een lijst van mensen die écht overleden zijn.

‘Niet lichtzinnig’

“De keuze om Luc Bomans in deze lijst te zetten, is niet lichtzinnig genomen”, zegt VRT-woordvoerster Lesley Hernalsteen. “De mensen die hem hebben samengesteld, hebben een selectie gemaakt van zestig ‘relevante’ overlijdens. Luc Bomans is, uiteraard, niet het enige fictieve personage dat vorig jaar gestorven is. Maar Luc heeft het afgelopen jaar in de Vlaamse huiskamers wel het debat over euthanasie op gang gebracht. Dat hebben we gemerkt aan de talrijke reacties die we over die verhaallijn hebben gekregen. Gezien de hoge maatschappelijke relevantie menen wij dus dat Luc Bomans op z’n plaats is in dat overzicht.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.