Exclusief voor abonnees

Voormalige ‘Thuis’-actrices Nathalie Wijnants en
Marijke Hofkens combineren jobs: “Van acteren alleen kunnen we niet leven”

Nathalie Wijnants en Marijke Hofkens.
Dieter Bacquaert Nathalie Wijnants en Marijke Hofkens.
Er is leven na ‘Thuis’: zoveel bewijzen Nathalie Wijnants (43) en Marijke Hofkens (55) nu ze samen op de planken staan in de volkse komedie ‘Bossemans en Coppenolle’. En ze hebben meer gemeen: beide vrouwen staan in het onderwijs. “Acteren doen we het liefst, maar het is moeilijk om daarvan te leven”, klinkt het in Story.

Voor de kijkers van ‘Thuis’ lijkt het vast niet zo lang, met dank aan de talrijke herhalingen van de populaire soap, maar het vertrek van Marijke en Nathalie dateert intussen al van twaalf jaar geleden. Sindsdien zijn beide dames regelmatig samen te zien in stukken van Loge 10 Theaterproducties, zoals nu in de komedie ‘Bossemans en Coppenolle’, aan de zijde van Carry Goossens en Daan Hugaert. “Ik speel de vrouw van Coppenolle”, vertelt Marijke. “Toevallig heet ze ook Leontien, en net als mijn ‘Thuis’-personage in haar beginperiode is ze een zeurderige vrouw die thuis de plak zwaait.” Nathalie heeft een totaal andere rol, als Charlotte, de meid van de familie Bossemans. “Ik speel in het dialect, een hele uitdaging, want ik ben opgevoed in het algemeen Nederlands”, lacht ze. Dat ze opnieuw samenwerken, vinden beide actrices positief. “Het is niet zo dat we in onze vrije tijd afspreken, maar tussen de scènes door kletsen we wel graag bij”, klinkt het bij Marijke. “Nathalie is een loyale collega op wie je kan rekenen, en ik bewonder de snelheid waarmee ze dingen oppikt.”

Jullie hebben allebei ongeveer tien jaar in ‘Thuis’ gespeeld. Hoe blikken jullie daarop terug?

Marijke: “Leontien was een heel leuke rol, en de uren op de set vielen goed te combineren met mijn gezinsleven. Zoveel jaar later word ik trouwens nog vaak aangesproken over ‘Thuis’. Mensen vragen me nog steeds wanneer ik opnieuw ergens te zien zal zijn.”
Nathalie: “Ik word ook nog af en toe herkend, vooral door mijn stem. Ongelooflijk vind ik dat. Ik had Eva graag nog tien jaar langer vertolkt. Het was fijn om deel uit te maken van een groep.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Haaren

    Je kan acteren dan ook moeilijk werken noemen hé... Net zoals naar kunstenaars gaan er te veel subsidies naar theater en cultuur voor mensen... die hun hobby beoefenen. Afschaffen die subsidies, en we zullen wel zien hoeveel waarde men echt aan die hun hobby....

  • Frans Vermeylen

    Acteren is geen job, maar spielerei!