Exclusief voor abonnees

Voormalige radiostem Michel Follet zondert zich steeds meer af door gehoorproblemen: “Geen enkele interesse meer in muziek”

Michel Follet
rv Michel Follet
Op 30 mei was het precies 25 jaar geleden dat Michel Follet (59) geopereerd werd aan een brughoektumor in zijn hoofd. Na de operatie verloor hij volledig zijn gehoor aan de rechterkant en kreeg hij tinnitus en hyperacusis. “Ik leef sindsdien met een onophoudelijke zoem- en fluittoon in mijn hoofd”, zegt Michel. “Tinnitus is welbekend ondertussen. Maar die hyperacusis is voor mij de echte beproeving”, vertelt hij in Primo.

We ontmoeten Michel Follet op de nieuwe werkvloer van JOE, de radiozender waar hij achter de schermen werkt. “Ik zorg voor de inhoudelijke invulling van programma’s en doe mixen. Naar het schijnt ben ik daar goed in. (lacht) Ik zou een aantal dingen perfect thuis kunnen doen, maar ik kom hier graag. Vooral om connectie te houden met de ploeg.”

En daar haal je genoeg voldoening uit?

O ja, ik amuseer me nog altijd. Kijk, een goeie radiomaker werkt voor tachtig procent achter de schermen en voor twintig procent in de ether. Die twintig procent is weggevallen, maar of je die tachtig procent nu doet voor jezelf of ten dienste van iemand anders, maakt weinig uit. Voor mij althans niet.

Je mist het presenteren niet?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WERNER COOLS

  Weet wat het is, heb het in beide oren sinds 6 jaar. Ook een muziekliefhebber maar heeft mijn leven drastisch verprutst.

 • Annie Darden

  Heb al jaren constant heel, heel luid gesis in mijn hoofd. (tinnitus) Het is dikwijls om niet meer uit te houden. Ik zonder me ook veel af, omdat mensen het niet kunnen begrijpen hoe zwaar en moeilijk het is om nooit stilte in je hoofd te hebben. Begrijp hem volledig. Heel spijtig dat er regelmatig geen praatgroepen voor zijn. Iemand die het ook heeft kan het maar eerst begrijpen waar wij mee moeten leven. Wereldwijd nog niets op gevonden.

 • Lot Claeys

  Ach Michel, wat doet m'n hart zeer als ik dit lees. Put moed uit Beethoven die via kaakbeentrillingen toch muziek kon waarnemen. Of heb je dat al uitgeprobeerd? Is er dan geen enkele wetenschapper die jouw liefde voor muziek materieel kan herstellen?

 • Marleen Romer

  Mijn vader heeft hem heel vroeger nog geïnterviewd tijdens een lokale quiz en ik was er toen ook bij. Heel sympathieke man met veel levenservaring en een positieve instelling. Veel succes Michel!

 • Kees Vink

  Heb nog met zijn vader gewerkt in Edegem. Toffe pee.