Exclusief voor abonnees

Voormalig VRT-anker Sigrid Spruyt haalt snoeihard uit naar ex-collega’s: “Hysterische Martine kan mijn bloed drinken”

Twaalf jaar geleden nam Sigrid Spruyt ontslag als anker van 'Het Journaal' - officieel vanwege een schminkallergie.
VRT Twaalf jaar geleden nam Sigrid Spruyt ontslag als anker van 'Het Journaal' - officieel vanwege een schminkallergie.
Toen Sigrid Spruyt (54) twaalf jaar geleden ontslag nam als anker van 'Het Journaal', was dat officieel vanwege een schminkallergie. In realiteit vluchtte ze vooral voor de "pesterijen" en "verziekte sfeer" op de werkvloer, zo schrijft ze in het pas verschenen 'Dagboek van een anker'. Daarin krijgt vooral Martine Tanghe het hard te verduren. "Samenwerken met die hysterica was een verschrikking."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis111 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • yves luyten

  Grote madam om daarmee naar buiten te komen. Veel gepesten blijven jaren met de gevolgen rondlopen en dikwijls is de beste therapie dit van je afschrijven. En nogmaals, als je bekijkt welke figuren jaren lang de plak gezwaaid hebben (en nu vervangen door gelijkgestemden) bij de (BRT) VRT, dan verschiet je daar toch niet van. En dergelijke zaken gebeuren in veel overheidsdiensten.

 • Dick DECOCK

  Waarom denk je dat Tanghe nog steed nieuws leest terwijl ze op andere zenders verjongen en onpartijdiger zijn, wie heeft Martine in de tang??

 • johannes van Wetten

  Hier in Vlaanderen zijn pesterijen al in het lager onderwijs veelal voorkomend , en dat zet zich door naar later, in de werksfeer op sommige bedrijven is het nog steeds een verschil tussen arbeiders en het iets hogere personeel, die nog vaak vernederend op het gewone werkvolk neerkijken. Ik ben zelf altijd werkzaam geweest in Nederland, waar dit bijna nooit voor viel, een andere en niet stiekeme mentaliteit onderling..

 • Luc Van Hauwermeiren

  Liam Deburghgraeve op taalfouten zal je haar niet betrappen, maar let eens op de mimiek en toonaard als het over links of rechts gaat.

 • Liam Deburghgraeve

  Martine Tanghe is het beste journaalanker ooit. Hoeveel keer kun je haar op een taalfout betrappen? Dat doet niemand haar na. Ik zou zeggen: blijf tot aan jouw pensioen op post Martine. Professioneel ben jij een voorbeeld.