Voormalig 'Idool'-winnaar Dean krijgt rijverbod na dronken botsing

Dean Delannoit.
Instagram Dean Delannoit.
Zanger Dean Delannoit (29) moet zijn wagen een maand aan de kant laten staan. De voormalige 'Idool'-winnaar werd door de rechter veroordeeld omdat hij met een glas te veel op een ander voertuig aanreed. 

Delannoit was op 28 oktober vorig jaar aan het aanschuiven aan een rotonde in zijn thuisstad Geraardsbergen en had de remlichten van zijn voorganger niet gezien. Daardoor kwam het tot een lichte kop-staartaanrijding. De politie werd erbij gehaald en Dean moest een ademtest ondergaan. Daaruit bleek dat de zanger 0,92 promille alcohol in zijn bloed had. “Het klopt dat hij een 4-tal pintjes had gedronken”, gaf zijn advocaat toe. Politierechter Pieter De Meyer wees op het feit dat de zanger in het verleden al veroordeeld werd voor rijden onder invloed en gaf hem naast een maand rijverbod ook een boete van 1.400 euro. 

Dean won in 2007 'Idool' en bracht in hetzelfde jaar zijn debuutsingle 'So Many Ways' uit, waarmee hij een grote hit scoorde in de Vlaamse hitlijsten. Tegenwoordig werkt Dean aan zijn solocarrière met Nederlandstalig repertoire. In 2017 vierde hij zijn tienjarig artiestenjubileum.

Dean won 'Idool' in 2007.
VTM Dean won 'Idool' in 2007.
Dean won Idool in 2007, Esther Sels greep naast de overwinning.
Pieter-Jan Vanstockstraeten Dean won Idool in 2007, Esther Sels greep naast de overwinning.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charles Petitjean

  Eindelijk...

 • Françoise Stevens

  Waarom bij een gewone, kleine kop-staart aanrijding de politie bellen... Omdat hij bekend is... Flauw vind ik !

 • Annie Laureys

  Altijd een arrogant manneke gevonden ,die denkt boven de wet te staan

 • Guy Dupont

  Fouten maken...? alcohol drinken en autorijden gaan niet samen. Carrière of niet. Voorstander van alles te publiceren. Kunnen betrappen niet zwaar genoeg gestraft worden. Mogelijk leert men het nu eindelijk eens.

 • Jef goossens

  Als mijnheer de zanger niet had gedronken was er geen vuiltje aan de lucht !