Ronny Waterschoot vertelt in Dag Allemaal over de ziekte waaraan hij lijdt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny Waterschoot vertelt in Dag Allemaal over de ziekte waaraan hij lijdt. © Kristof Ghyselinck

Voormalig ‘Familie’-acteur Ronny Waterschoot lijdt aan dementie: “Na corona-besmetting kreeg ik zware hallucinaties”

ShowbizzHij had waanbeelden van agressieve clowns en was ervan overtuigd dat hij op olifantentocht ging. Ronny Waterschoot (76), bekend als Didier De Kunst uit ‘Familie’, lijdt aan Lewy body dementie, al gunt die hem en z’n vrouw Mieke Verbelen (64) momenteel een adempauze. Hoelang die zal duren, weet niemand. “Van de twee maanden na die eerste opname herinner ik me helemaal niks”, vertelt hij in een openhartig gesprek met z’n vrouw over de harde diagnose, wat eraan vooraf ging en hoe het nu met hem gaat. “Het was horror, in z’n slaap sloeg Ronny me zelfs.”

6 reacties

 • Eugene Callens

  4 maanden geleden
  sterkte ronny
 • Lydia de smet

  4 maanden geleden
  goede middag, ik heb gelezen dat jouw gezondheid niet optimaal is. Ik wens je veel moed en sterkte. groetjes
 • Griet Geerinckx

  4 maanden geleden
  Er is nog geen medicatie die deze erge ziekte kan stoppen of vertragen, maar het is ook zeer moeilijk voor de mensen die er mee samen leven het allerbeste aan Ronny en zijn omgeving.
 • Kris Van Impe

  4 maanden geleden
  Als detective "Floepie" was hij hilarisch in Merlina. Sterkte Ronny!
 • maud hallett

  4 maanden geleden
  oei, veel sterkte Ronny!
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. 'Wittekerke'-collega's reageren op overlijden Arnold Willems: "Hij heeft één advies gegeven dat ik nooit zal vergeten"
  Play
  BV

  'Witteker­ke'-collega's reageren op overlijden Arnold Willems: "Hij heeft één advies gegeven dat ik nooit zal vergeten"

  Vanuit verschillende hoeken wordt gereageerd op het overlijden van de Belgische acteur Arnold Willems (90). Zijn collega’s uit ‘Wittekerke’ bijvoorbeeld zijn erg aangeslagen door zijn plotse dood. Oud collega en vriend Peter Bulckaen is erg emotioneel wanneer Showbits hem spreekt: “Hij was een ontzettend warme en lieve man. Hij voelde zelfs als familie aan. Op mijn trouwfeest, de doop van onze kinderen, hij was er overal bij.” Ook Kürt Rogiers - alias Sneyers - heeft warme herinneringen aan Arnold. Wat hij precies van hem geleerd heeft, vertelt hij in een nieuwe Showbits.