Volgt Viktor Gertje op als baasje van Samson? "Hij is de grootste fan, dus wie weet...”

Kristof Ghyselinck
Pas getrouwd of niet: Gert Verhulst (51) blijft werken én plannen maken. De Studio 100-baas is achter de schermen bezig om ouwe getrouwe Samson een mooie toekomst te verzekeren. En wie weet speelt zijn zoon Viktor daar wel een belangrijke rol in. 

Iets meer dan twee weken geleden gaven Gert Verhulst en Ellen elkaar in besloten kring en in het grootste geheim hun jawoord. Maar een huwelijksreis, dat is nog niet voor meteen. Reden? De immer drukke agenda van de Studio 100-baas. Deze zomer staat Gert met Samson in het Plopsa Theater in De Panne en repeteert hij ook volop voor het nieuwe VIER-programma ‘De Battle’. In september zit hij dan weer met James Cooke op de boot voor Gert Late Night en nadien presenteert hij, dit keer samen met Kat Kerkhofs, het tweede seizoen van Dancing with the Stars. Als dat allemaal achter de rug is, start de lange reeks afscheidsshows van Samson & Gert.

Onlangs werd ook de laatste zomerclip van ‘Samson & Gert’ opgenomen. Welk gevoel heb je bij de opnames?

Ik sta daar niet bij stil. En er komt ook nog een winterclip, hé. In plaats van palmbomen zullen het dan kerstbomen zijn. Het rare gevoel zal pas komen als we het laatste optreden geven van onze afscheidsconcerten in ons pop-up theater in Puurs.

Hoe staat het met de voorbereidingen daarvan? 

We zijn er volop mee bezig. De avondshows zullen een iets ander repertoire hebben dan de middagshows, omdat we dan met een ouder publiek zitten, dat de oudere liedjes wat beter kent en apprecieert. Het worden geen twee totaal verschillende shows, maar de accenten zullen anders liggen. En voor de rest zul je alle bekende figuren zien en zal er veel gelachen en gezongen worden.

Hoe lang gaan jullie door met die concerten?

Zolang we tickets verkopen. Ondertussen zijn dat er al 75.000 en de campagne is nog niet eens gestart. Wat we nu verkocht hebben, is enkel op communicatie na de aankondiging van het afscheid.

Maar nadien valt definitief het doek over Samson & Gert?

Samson gaat sowieso door. Dat is het belangrijkste. Maar hoe en wat, dat zullen we wereldkundig maken zodra alles duidelijk is. We zijn er al een tijdje mee bezig en het krijgt alsmaar meer vorm. 

Bij de afscheidstournee van de oude K3 was de nieuwe er ook bij. 

Dat zouden wij misschien ook kunnen doen. Goed idee! Dat Viktor daar dan ineens staat (lacht). Hij is de grootste Samson-fan van het heelal, dus wie weet. Maar we hebben het nog niet besproken. 
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WIm Bee

  Beste Gert, Ik hoop dat Victor het beter doet dan in Love Island... Toffe pee maar als presentator? Toch leuk dat Samson blijft bestaan. bedankt voor al het mooie dat je doet, Gert.

 • Emma Kamenistyy

  Hoe? Een paar weken geleden was 't nog dat Victor niet zat te wachten op een job als Samson's baasje, dat o.a. door de presentatie van Love Island blijkt dat hij wel een andere richting uit wilt.. Is dit nieuwsbericht dan 't resultaat van die flop?

 • Wout De Vos

  Veranderd de naam dan ook? 'Samson en Victor'? Klinkt wel mooi vindt ik. Krijgt Marie dan ook een rol? Wordt ze dan de oppasster van Samson? Of worden ze allebij een oppasser? Zo blijft Gert in de serie. Maar gaat hij veel op vakantie met Madeleine en krijgt Samson een oppasser. Goed script hé! Of speelt Marie Madeleine? Nieuwe naam 'Samson, Victor en Madeleine' Of gewoon 'Samson en Gert' (Gert is Victor) en Marie Madeleine of een andere rol.

 • Michel Van der Hoydowch

  Goed dat het een kinderprogramma betreft.

 • Wout De Vos

  Dit was op voorhand wel al besproken. Nu wordt het duidelijk. Waarom krijgt Marie ook geen rol in 'Samson en Victor'. Een oppasster voor als Victor even weg moet. Goed script hé! Of misschien toch beter de nieuwe 'Octaaf De Bolle' . Of een helemaal andere rol. Je zult zien het komt er wel nog van!!!