Exclusief voor abonnees

Vlaanderens beroemdste antiquair wordt priester: van miljoenendeals naar kamertje met enkel bed, bureau en kruisbeeld

Eigenlijk kreeg hij zijn roeping al in zijn jeugd, zegt Van der Vorst. Maar nu zijn "de excuses op".
Dieter Bacquaert Eigenlijk kreeg hij zijn roeping al in zijn jeugd, zegt Van der Vorst. Maar nu zijn "de excuses op".
Kunstdealer Patrick van der Vorst (48), de Vlaamse Londenaar bekend uit 'Stukken van mensen', zal niet langer de kunst- en antiekmarkt afspeuren. De man die ooit een tafel verkocht aan het Prado voor 12 miljoen euro laat al zijn bezittingen achter en kiest de komende vier jaar voor een priesteropleiding in Rome. Zijn zaak is al verkocht.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny De Graeve

  Chapeau, maar volgens mij het verkeerde geloof gekozen

 • Rody Franks

  Dat zal ik dus echt nooit of nooit kunnen begrijpen, het zag er nochtans een verstandige man uit. Je leven verkwanselen aan religie, ik zou verontwaardigd zijn als ik god was :-)

 • Otto Brandt

  Je moet goed de kolder in de kop hebben om dit te doen voor iets wat niet bestaat. Man, leef je geld op en geniet van het leven, want het is snel gedaan op deze aardkloot. Stop wel met steeds met dat Engels te praten, wij weten nu wel dat je dit kunt.

 • Herman Van den Bosch

  Hij zal er het naar zijn zin hebben denk ik. Maar kerken zijn soms kil en tochtig en ik hoop maar dat hij niet vlug met een snotneus in zijn bed ligt.

 • Ronny Vansteelandt

  Hij zal er zijn hart kunnen ophalen. De kerken staan vol antiek en kunst die ze destijds afgeperst hebben van rijk en arm. Als de rijksten niet betaalden kwamen ze terecht op de brandstapel en de ongeletterden werden bewust dom gehouden. Nog niks verbeterd. Waar ze geen macht hebben klagen ze steen en been, maar in de Zuid Amerikaanse landen sleuren ze verkrachte vrouwen en kinderen voor het gerecht als die een abortus willen. Tel daarbij hun gedachtengoed tegenover holebi's en je weet genoeg.