Vlaamse discotheken lopen leeg

thinkstock
De tijd dat op  elke steenweg een danstempel lag, is voorbij. Gisteren raakte bekend dat de legendarische Cherry Moon in ­Lokeren de deuren definitief sluit. De dancings lijden ­onder de concurrentie van de festivals en een strenge ­regelgeving. "Maar sommige discotheken zijn in de jaren 80 en 90 blijven steken", meent een trendwatcher vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Atmoz, Illusion, Zillion, Versuz en Boccaccio: allemaal discotheken die ooit elk weekend volle zalen trokken, maar na die hoogdagen de deuren moesten sluiten. In dat illustere rijtje past nu ook de Lokerse danstempel Cherry Moon. Op  17 augustus doen ze daar de deuren toe en wordt het pand een evenementenhal.

"We hebben hier 22 jaar lang prachtige momenten beleefd, maar we zien het bezoekersaantal elke week teruglopen", zegt eigenaar Rudy Pincé (65). "Dit jaar alleen al kwam er 30% minder volk over de vloer."

Festivals
Volgens Pincé trok zijn discotheek geen jongeren meer aan. "De concurrentie met de festivals en eenmalige evenementen is moordend. De jongeren zijn niet meer geïnteresseerd om elke week in dezelfde club uit te gaan."

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS