Vlaams Belanger kan niet lachen met K3 voor volwassenen

Vlaams Belanger Tanguy Veys roept op om alle evenementen te boycotten waar sKa3 optreedt. "Vunzige troep", zegt Veys tegen onze collega's van de krant Het Laatste Nieuws. De groep is ook al geschrapt van de affiche van Polé Polé Beach in Zeebrugge. Volgens sKa3 op vraag van sponsor Telenet, maar dat ontkennen ze bij Telenet. De Friese groep brengt persiflages van de liedjes van het populaire K3. Het zijn nogal seksueel getinte versies.

Zo verandert het nummer Kusjesdag met een letter verschil in Kutjesdag. "Versplinterde kinderillusies gegarandeerd", belooft de groep op haar eigen website.

De act was vorige maand te zien op de Gentse Feesten. De zanger Koos Busters en zijn twee zangeressen met roze pruikjes veranderden daar het nummer Oma's aan de top in Oma's in de coffeeshop. De groep is alvast niet meer welkom bij het Zeebrugse festival Polé Polé Beach, waar het zondag 8 augustus zou optreden in de namiddag.

Tanguy wil het nie

Vlaams Belanger Tanguy Veys is ondertussen blijkbaar ferm aangedaan van sKa3. De man die op zijn Facebookpagina aangeeft fan te zijn van ondermeer Rammstein en Nick Cave wil niet dat de Friezen op 12 september optreden in Retie en roept iedereen op boze mails te sturen aan het gemeentebestuur. Een betere reclamecampagne hadden ze zich daar in Retie niet kunnen kopen.

Ondertussen bij Studio100

Directeur Hans Bourlon van K3-management Studio100 heeft "voorlopig" geen problemen met sKa3. "Op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan een grappige persiflage. Die bovendien duidelijk een andere doelgroep heeft dan de onze'', zegt hij in Het Laatste Nieuws. (mvl)