VIDEO. "Wij willen geen dickpics, stop ermee!" 4 bekende vrouwen doen opvallende oproep na geseponeerde klacht Lotte Vanwezemael

Veel ophef nadat Lotte Vanwezemael eerder vandaag meldde dat haar klacht voor seksueel overschrijdend gedrag geseponeerd werd. Later bleek dat slechts één klacht effectief werd geseponeerd. Ze wordt al jaren belaagd met ongewenste foto’s van mannelijke geslachtsdelen en stapte daarmee naar het gerecht. Maar tot grote frustratie van Vanwezemael gebeurt daar niks mee. Voor vrouwelijke BV’s zijn zogenaamde ‘dickpics’ dagelijkse kost. Showbits spreekt erover met Kim Van Oncen, Julie Van den Steen, Jitske Van de Veire en Amy van ‘K2 zoekt K3’. Hun oproep is duidelijk: “Mannen stop met het sturen van die foto’s. We gaan niet afspreken in het echt”. 

 1. LIVE. JEZ!-feestweek wordt afgetrapt in Brugge met optredens van onder meer The Starlings, Coely én Dimitri Vegas & MATTN
  Play
  Muziek

  LIVE. JEZ!-feest­week wordt afgetrapt in Brugge met optredens van onder meer The Starlings, Coely én Dimitri Vegas & MATTN

  Eindelijk is het zover. De JEZ!-feestweek is gestart en dat wordt gevierd met een vijf dagen durend feest, boordevol optredens. Qmusic maakt de hele week live radio vanop het dek van de JEZ!-boot, die aanmeert in vijf steden. Als eerste aan de beurt: Brugge. De West-Vlaamse hoofdstad maakt zich klaar voor spetterende optredens van The Starlings, Coely, Henry PFR, Dimitri Vegas & MATTN én Team DAMP. Laat dat feestje maar beginnen! Kan je er helaas niet bij zijn? Geniet dan hier mee dankzij onze livestream.
 2. The Kooks laten volgende hit schrijven door ChatGPT én dat klinkt zo: “I’m falling, falling for The Kooks!”
  Play
  Muziek

  The Kooks laten volgende hit schrijven door ChatGPT én dat klinkt zo: “I’m falling, falling for The Kooks!”

  ChatGPT is overal, en ook de Britse band The Kooks laat de chatbot niet aan zich voorbijgaan. Ze gaven ChatGPT de opdracht ‘het volgende nummer van The Kooks’ te schrijven en proberen er meteen een liedje van te maken. In een TikTok-video is te zien hoe de band zich volledig geeft met de door middel van artificiële intelligentie gegenereerde tekst. Of het liedje ook écht zal worden uitgebracht en in de hitlijsten terechtkomt, valt voorlopig nog af te wachten.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.