VIDEO. Jean-Marie Pfaff hoopt met ‘Rucki Zucki’ op zomerhit: "De nieuwe 'Dos Cervezas', dat zou geweldig zijn"

Jean-Marie trok afgelopen weekend de opnamestudio in. "Wo sind diese Hände?"
Photonews Jean-Marie trok afgelopen weekend de opnamestudio in. "Wo sind diese Hände?"
35 jaar na zijn laatste single en gouden plaat waagt Jean-Marie Pfaff (65) zich opnieuw aan een muzikaal avontuur. Voor de Oktoberfeesten in Wieze heeft hij met accordeonist Johan Veugelers een duet opgenomen: 'Rucki Zucki'. Veel meer dan die woorden komen in het refrein niet aan bod, waarmee El Simpático zich op een echte meezinger stort. "Misschien wordt 'Rucki Zucki' wel de 'Dos Cervezas' van deze zomer", lacht hij.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hij is officieel met pensioen en doet alleen nog waar hij goesting in heeft. Zoals zingen. "Gewoon voor het plezier, want eerlijk? Ik ben een keeper, géén zanger." Toch bracht de gewezen doelman enkele singles uit in zijn glorietijd. Zijn laatste dateert al van1984. Met 'Wir Zwei', een duet met Fenna, behaalde hij zelfs een gouden plaat. En in Duitsland ging het nummer meer dan 100.000 keer over de toonbank. "Ik ben die gouden plaat nog gaan afgeven aan de paus in Rome, ik mocht toen bij hem op audiëntie komen - een hele eer", herinnert Jean-Marie zich.

In '83 bracht hij nog 'Jean Marie' uit, en in december 2004 volgde de kerstsingle 'Alle Dagen Kerstmis' van de hele familie Pfaff. "En acht jaar geleden zong ik nog samen met Frans Bauer in het Sportpaleis voor 17.000 man - ongelofelijk. Het kriebelt nu wel weer een beetje om muziek te maken."

Hij twijfelde dus geen seconde toen hij van de organisatie van de Oktoberfeesten in Wieze, waarvan hij ambassadeur is, de vraag kreeg om een nummer op te nemen. "Zeker niet toen ik hoorde dat het om een nieuwe versie van 'Rucki Zucki' zou gaan. Dat was toen ik keeper was bij Bayern München hét volkslied op de Oktoberfeesten. Dat nummer zorgt voor pure ambiance met veel pintjes én een bijhorend dansje - in lederhosen, uiteraard (lacht). Het brengt mensen bij elkaar."

Waar zijn die handjes?

Samen met de Nederlandse zanger en accordeonist Johan Veugelers, die de remake in elkaar stak, trok Jean-Marie afgelopen weekend naar de studio van producer Serge Ramaekers, de maker van het wereldbekende 'The Sound of C' in Brasschaat. Een paar honderd keer na elkaar mocht Herr Pfaff 'Rucki Zucki' herhalen. Het zijn die twee woorden die het refrein domineren en van het nummer een echte meezinger maken, samen met de niet te vergeten stukken Duits van Jean-Marie ertussen als 'Wo sind diese Hände?'. "Het gaat echt lachen worden als de mensen dit nummer horen en het dansje zien, maar dat heb ik graag. Ik breng graag ambiance."

Jean-Marie Pfaff met Johan Veugelers
Photonews Jean-Marie Pfaff met Johan Veugelers

'Rucki Zucki' doet Jean-Marie zelfs een beetje dromen over 'Dos Cervezas' van Tom Waes. Dat nummer was in 2010 óók bedoeld om te lachen, maar het domineerde wel de hitlijsten, werd bekroond met goud en won de Radio 2 Zomerhit. "Mijn kleinkinderen zongen dat liedje constant, dat nummer leefde echt. Het zou fijn zijn mocht 'Rucki Zucki' dat ook bereiken. Nog eens een gouden plaat behalen, het zou een hele mooie bekroning zijn. En mocht het zo bekend worden dat ze Johan en mij vragen om ermee te gaan optreden: met veel plezier (lacht). In oktober op de Wieze Oktoberfeesten gaan we dat alleszins al doen."

"Laat één ding duidelijk zijn: ik doe dit niet voor de belangstelling, hé, ik ben al bekend genoeg. Met geld heeft het ook niks te maken", vertelt Jean-Marie. "Ik wil gewoon plezier maken en zorgen dat ook anderen dat doen. We leven maar één keer, hé."

De release van ‘Rucki Zucki’ is gepland voor juni. Tickets voor de Wieze Oktoberfeesten, op 18 en 19 oktober in de Oktoberhallen in Wieze, via wiezeoktoberfeesten.be
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Larry Vanbav

  Moest Jean Marie dat nu aan zijn schoonzoon die het gras laat groeien vragen en hij als backing-vocal aanwezig zijn, dan kan het wel een hit worden.

 • Patricia Van De Gucht

  Wie gaat dat nu kopen ?

 • Chantal BODDAERT

  Aan alle kritiek gevers hier .gelijk wat er in de familie van Jean Marie en Carmen gebeurt altijd commentaar,en waarom omdat er heel wat jaloerse mensen zijn niet anders dan dat,,dat is tenminste een familie die genieten van het leven .altijd is er kritiek doe ook iets niemand houdt u tegen..en voor Jean Marie hoop ik dat het een zomerse hit wordt.....

 • Herman Mattheus

  Zielig. Stop ermee AUB.

 • huib matthijssen

  Las ik nou ,Jean Marie en klasse?