Verrassing bij 'Thuis': Renzo en Charité verdwijnen

Frank Van Erum en Aïssatou Diop
VRT Frank Van Erum en Aïssatou Diop
Frank van Erum, die Renzo Fierens speelt in 'Thuis', verdwijnt in de loop van dit seizoen uit de soap. Daarmee is het ook einde verhaal voor Aïssatou Diop, die zijn vriendin Charité speelt. "Dit had ik niet zien aankomen", zegt Frank Van Erum.

Renzo Fierens was een eerste keer te zien in 'Thuis' van 2003 tot 2006. In oktober 2014 kwam hij terug in beeld. Sinds toen speelde Frank Van Erum een grote rol in de populaire Eén- soap. Renzo is de zoon van Nancy, en halfbroer van Femke en Britney. Recent werden Frank en Aïssatou de hoofdrolspelers in een zoveelste taboedoorbrekende verhaallijn. Renzo en Charité — die al een zoontje had uit een vorige relatie — vormden een nieuwe samengesteld en multicultureel gezin. "Maar we kiezen nu voor andere lijnen", bevestigt Hans Roggen, producer van 'Thuis'. "We gaan deze verhaallijn afronden in de loop van dit seizoen." 

Voor Frank Van Erum kwam zijn exit onverwacht. "Het komt voor mij toch wat uit de lucht vallen", zegt hij. "Ik had het vertrek van Renzo niet zien aankomen." Problemen waren er niet. "Ik denk dat ik goed in de groep lig. Ook bij de scenaristen. Maar ja, schrijvers houden nu eenmaal van verhalen met onverwachte wendingen."

Frank heeft een gezin met drie kinderen. Zijn vertrek uit 'Thuis' betekent natuurlijk een streep door de rekening. "Er is nog mijn theatergezelschap O kontreir en op 11 november opende ik ook een eigen theaterzaal in Hamme. En ik blijf ook met muziek bezig."
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Renzo kon toch blijven wat zever is dat van die schrijver !

 • marie-lou DE RIDDER

  waarom steeds de beste er uit schrijven???als je het niet meer kan hebben van zulke type's die het verhaal dat steeds meer een verhalen lijn is waar ik hen zo zie ,als de gasten zonder kompleksen ,hoeft het voor mij niet meer!we krijgen zo al veel miserie te verwerken in het nieuws,en de andere programa's,dat het bij thuis met hem,Renzo er bij,een persoon is ,die nu niet zelfzuchtig is,en helpt en inspringt waar hij kan helpen!

 • gilbert Hermans

  Renzo bracht nog sfeer in de reeks en men kon er nog eens me lachen. Luc daarentegen is een klucht en een belachelijk maken van mindervaliden. Deze zou men er beter uitschrijven.

 • Alexander Stroobants

  Wanneer doeken ze heel de klucht op ?

 • Roland Meulebrouck

  Jammer, misschien is inspiratie op bij de scenarioschrijvers, misschien hen eens laten verdwijnen.