Verenigd Koninkrijk krijgt eigen ‘Disneyland’, maar dan van Paramount

The London Resort
Twitter The London Resort
Binnen vijf jaar opent The London Resort zijn deuren: een pretpark van Disneyland-kaliber, maar dan in het thema van filmstudio Paramount. 

Concreet gaat het om een samenwerking tussen verschillende film- en tv-studio’s: BBC, ITV Studios en Paramount Pictures. Ze hebben meer dan genoeg franchises achter de hand om een interessant pretpark te maken, zoals ‘Star Trek’, ‘Lara Croft’ en ‘Shrek’, om er maar een paar te noemen.

De opening van het park staat gepland voor 2024. Net als Disneyland Parijs zal het park bestaan uit verschillende themazones: de High Street, The Isles, The Kingdom, The Woods, The Studio, Starport en The Jungle. In feite gaat het in totaal om drie verschillende parken, waarvan één waterpark. Dat zal helaas betekenen dat we aparte ticketjes moeten kopen om in elk afzonderlijk park binnen te geraken. 

The London Resort deelde al enkele indrukwekkende foto’s op Twitter, waarop de eerste plannen van het park te zien zijn. De schets van het kasteel, dat zich centraal in het park zal bevinden, doet wel erg hard denken aan een gelijkaardig exemplaar in Disneyland. 

Voor Belgische bezoekers zal het park vlot te bereiken zijn via de Eurostar, die halt houdt in het St-Pancras-station in Londen. 

The London Resort
Twitter The London Resort
The London Resort
Twitter The London Resort
The London Resort
Twitter The London Resort2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeffrey Debloudts

    Paramount was er idd in 2017 uitgestapt, maar heeft blijkbaar deze zomer beslist om toch weer mee te doen. Er zijn ook deals met de BBC en ITV voor rechten te gebruiken. Eerst zien en dan geloven, want dit park is inderdaad al meerdere malen uitgesteld, oorspronkelijk was dit park aangekondigd in 2012 met een geplande opening in 2018 en er is nog altijd geen steen van gelegd.

  • geert cortenbosch

    Inhoud van het artikel klopt niet !!! Paramount heeft zich enkele jaren geleden al teruggetrokken uit dit project !!!! Zijn de vergunningen om deze parken te bouwen nu definitief verkregen, want de bouw van dit resort is al verschillende keren enkele jaren uitgesteld ?