Frank Raes/Martine Tanghe en Michel Wuyts
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Raes/Martine Tanghe en Michel Wuyts © VRT/Lies Willaert/Joost Joossen

Verdeeldheid over gedwongen pensioen Michel Wuyts en Frank Raes: “Iedereen gelijk voor de wet, dat idee is voorbijgestreefd”

TVDe verplichte pensionering van VRT-gezichten Frank Raes (67) en Michel Wuyts (64), en eerder ook Linda De Win (65) en Martine Tanghe (65), maakt veel reacties los. Van ‘geef alstublieft de jongeren een kans’ tot ‘kennis en kunde gooi je niet zomaar weg’. Maar wat denkt bekend Vlaanderen erover? Wij vroegen het aan enkele 65-plussers die nog steeds werkzaam zijn én aan arbeidseconoom Stijn Baert. “Wat kan het nu kosten om iemand één programmaatje per week op de radio te laten presenteren?”

81 reacties

 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Het is de staat die gepensioneerde mensen aanzet om na hun 65 ste verder te werken ,maar werk je bij een bedrijf dat in handen is van de overheid moet je op rust en wordt je aan de kant geschoven wanneer je tijd is gekomen. België op zijn best .
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  In België zijn veel zaken voorbijgestreefd, bvb het verschil tussen arbeiders en bedienden, tussen privé en ambtenaren, ...
 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  een stapje 'opzij' zetten doet altijd pijn zeker als je steeds de 'vedet' hebt mogen spelen (vooral op kosten van de belastingbetaler) en in de belangstelling hebt mogen staan.
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Als men de verslaggevers op eurosport bezig hoort mag Wuyts gerust blijven zitten tot hij 100 wordt .Politici mogen in dit land tot ver boven houdbaarheidsdatum hun geld blijven opstrijken en dat wordtook gerund door dezelfde achterban ,waarom dan geen sportreporter die wel animo in het wielrennen brengt.
 • Luc Ver Eecke

  1 jaar geleden
  Natuurlijk , zoals voorganger zegt daar knelt het schoentje en trouwens ze hebben hun tijd gehad andere en beter want iemand die echt moet werken zal gat in lucht springen laat die gaan in hun plaats .
 1. Victoria Beckham laat zich van haar speelse kant zien: “Ik zal je zeggen hoe het plakkerige spul van David smaakt”
  Play
  Celebrities

  Victoria Beckham laat zich van haar speelse kant zien: “Ik zal je zeggen hoe het plakkerige spul van David smaakt”

  Stille waters, diepe gronden? Het lijkt wel te gelden voor Victoria Beckham (48). De modeontwerpster liet zich van haar meest speelse kant zien als het over de hobby van manlief David Beckham (47) gaat. Sinds de lockdown ontdekte ook hij een nieuwe hobby: bijenteelt. In een video grapt ze met het feit dat David haar al meermaals ‘plakkerig spul’ aanbood, wat zij dan ‘proefde’. Dubbelzinnigheid alom, en dat valt in goede aarde bij haar volgers.
 1. Waarom Marvel de overleden Chadwick Boseman niet verving in ‘Black Panther’: “Het voelde te vroeg”
  FILM

  Waarom Marvel de overleden Chadwick Boseman niet verving in ‘Black Panther’: “Het voelde te vroeg”

  Een iconische rol voor een iconische acteur. Chadwick Boseman raakte wereldberoemd door zijn rol als Black Panther himself, maar liet helaas het leven in 2020. Het vervolg op de kaskraker zal dus zonder hem verschijnen, al wordt zijn rol niet ingevuld door een andere acteur. Voor het eerst sinds de dood van Boseman sprak Marvelbaas Kevin Feige (49) zich uit over de reden waarom ze geen recasting hielden. “De wereld verwerkt nog steeds de dood van Chad. En dat heeft de regisseur in het verhaal gestopt.”
 2. Dodelijk ongeval ‘Rust’ kan serieus staartje krijgen voor Alec Baldwin: acteur maakt miljoenen vrij voor rechtszaak
  Celebrities

  Dodelijk ongeval ‘Rust’ kan serieus staartje krijgen voor Alec Baldwin: acteur maakt miljoenen vrij voor rechtszaak

  Alec Baldwin (64) is een van de vier mogelijke verdachten in de zaak rond het dodelijk ongeval op de set van ‘Rust’. Dat blijkt uit een brief die de openbare aanklager van Santa Fe indiende bij de staat New Mexico. Dat meldt onder meer ‘The New York Times’. Baldwin zou intussen zijn voorzorgen nemen voor eventuele rechtszaken die nog volgen. Vorig jaar werd cameravrouw Halyna Hutchins neergeschoten met een vuurwapen dat losse flodders had moeten bevatten.