Verdachte in Turks 'terrorismeproces': "Ik eis dat Hadise komt getuigen"

Hadise.
RV Hadise.
Hadise (32), de Molse zangeres die nu een grote ster is in haar thuisland Turkije, moet dan toch niet getuigen voor de rechtbank. Een voormalige legerkapitein die verdacht wordt van medeplichtigheid aan de staatsgreep van 2016, had dat nochtans geëist. 

Yilmaz Gunduz stond in de stad Bursa samen met vijftien anderen terecht voor zijn aandeel in de staatsgreep van 15 juli 2016. De gewezen legerkapitein houdt vol dat hij onschuldig is. "Ik woonde die dag met mijn gezin een concert van Hadise bij", aldus Gunduz tegen de rechter. "Ik wist niks van die staatsgreep!" De verdachte wilde dat Hadise persoonlijk kwam getuigen dat hij op haar concert aanwezig was, maar die eis werd door de rechtbank verworpen. De meeste beklaagden kregen een straf van vijf tot tien jaar 'wegens lidmaatschap van een militaire terroristische organisatie'.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Peeters

  Dat land is om zeep

 • Filip Desmedt

  Er is ondertussen een onderzoek gestart naar de mogelijke medeplichtigheid van Hadise .....

 • Jan Maarten

  Natuurlijk wist hij van niks, alleen Erdogan zijn vrienden wisten daarvan omdat het (slecht) opgezet spel was. Ze hebben een aantal militairen opgeofferd die de zogezegde coup zouden gepleegd hebben.

 • Fenasi Kerim

  Belgie is veel te saai denk ik:))) hebben ze hier thuis geen nieuws:))) hier zijn ze met alles bezig wat er in turkije gebeurt:)) zelfs een scheet in turkije word hier in de media "big news" :))))

 • Jean Paul Peelos

  De rechten van de verdediging zijn hier ver zoek. Maar niet getreurd. De wereld kijkt de andere kant op.

Video