Exclusief voor abonnees

Veerle Malschaert uit ‘De Twaalf’ voelt zich soms eenzaam als alleenstaande mama: “Gescheiden ouders blijven vaak in de kou staan”

Kristof Ghyselinck
“Ik wil een lief.” Dat stelt Veerle Malschaert (44), nu te zien als jurylid in ‘De Twaalf’, onomwonden in haar comedyshow ‘Deel Mij’. Maar tussen droom en realiteit staan tal van praktische bezwaren, vertelt ze in dit eerlijke gesprek met Dag Allemaal. “Ik heb al zoveel zorg voor mijn kinderen, ik kan daarnaast niet ook nog een ziekenboeg voor gehavende mannen opstarten.”

In ‘De Twaalf’ speelt Veerle één van de juryleden die mee beslist of Frie Palmers (Maaike Cafmeyer) ­schuldig is aan moord. “’t Was een heel intense periode, met lange draaidagen”, vertelt Veerle. “Ik ging heel erg op in ’t verhaal. Die beelden, die getuigenissen... Dat was zó goed gedaan, dat het voor ons, ‘juryleden’, aanvoelde alsof we in een echte assisenzaak zetelden.”

Het is goed om jou nog eens op tv te zien. We zouden haast vergeten dat je naast comédienne ook actrice bent.

Voor mij deed het ook deugd. Na ‘Flikken’, waarin ik Carla speelde, heb ik nog wel wat kleine rolletjes gehad, zoals onlangs in ‘Callboys’. Maar voor de rest denken ze gewoon te weinig aan mij, vrees ik.

Hoe zou dat komen, denk je?

Ik vermoed dat ik simpelweg niet de juiste connecties heb. Het acteurs­wereldje is vrij gesloten. Als je geen manager of agent hebt en dus niet de juiste mensen kent om deuren te openen, raak je daar moeilijk binnen. En dan word je ook zelden uitgenodigd op audities, weet je er vaak zelfs niet van. Of misschien ben ik gewoon te eerlijk en te direct en werkt het zo niet. Maar goed, ik heb enkele jaren geleden besloten om daar niet meer ongelukkig van te worden.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sandra Peeters

  Alleenstaande ouder? 't Is niet omdat je gescheiden bent dat je alleenstaande ouder bent. Tenminste de dag van vandaag is daar geen excuus meer. Mijn vader zijn generatie dacht dat automatisch recht te hebben wanneer ze scheiden ze ook ineens van hun kinderen verlost waren tenzij het hun af en toe goed uitkwam. Maar als haar ex niet naar zijn kinderen omkijkt, dat ze hem dan aan de publieke schandpaal nagelt he tot hij het wel doet. Omgekeerd hetzelfde.

 • Dries Dumoulin

  Vrouwen moeten ophouden met dat constant willen bewijzen dat ze ze sterk zijn dat ze zelfstandig zijn dat ze het wel kunnen zonder mannen dat......enz enz dat weten we nu al wel dus stop daar mee want jullie frustreren mannen en geven het signaal dat ze mannen eigenlijk nuteloos vinden En vrouwen stellen alsmaar hogere eisen aan mannen en verschieten dat er zoveel scheidingen zin en da ze ni aan een lief geraken pffff......

 • johan ruell

  waarom altijd scheiden?