Hou je van de opsmuk van vervlogen tijden? Dan mag je deze vijf kostuumdrama’s in geen geval missen.
Volledig scherm
Hou je van de opsmuk van vervlogen tijden? Dan mag je deze vijf kostuumdrama’s in geen geval missen.

Veel meer dan ‘Bridgerton’ en ‘The Crown’: dit zijn de beste kostuumdrama’s van het moment

StreamzHeb je een zwak voor historische fictie? Speciaal voor jou duiken we met onze Kijkgids terug in de tijd en zetten de strafste historische dramaseries op het menu. Mijmer weg bij een stoet smetteloze kostuums en realistische decors met een scherp oog voor detail, met onder meer: het reilen en zeilen van de aristocratische familie Crawley in ‘Downton Abbey’ (Netflix), de geschiedenis van het Britse koningshuis in ‘Victoria’ (Disney+) en een hilarische huisvrouw in ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ (Prime Video). 

 1. Terug naar de jaren 70 met deze vijf streamingtoppers
  Streamz

  Terug naar de jaren 70 met deze vijf streaming­top­pers

  Voor een stevige brok nostalgie moet je deze week niet verder kijken dan onze Kijkgids, want aan de hand van vijf topseries reizen we terug naar de jaren 70, het decennium van minirokjes, wijde broekspijpen, plateauzolen en ABBA. Stap mee in de tijdmachine naar het verleden voor het eerste erotische vrouwenblad in ‘Minx’ (Streamz), een bruisende Amerikaanse prostitutie- en pornoscene in ‘The Deuce’ (Streamz), nazi-jagers in ‘Hunters’ (Prime Video) en veranderende Amerikaanse muzieklandschappen in ‘The Get Down’ (Netflix) en ‘Vinyl’ (Streamz).
 2. RECENSIE. ‘The Gilded Age’: “Een drama waarin de kostuums meer tot de verbeelding spreken dan de personages”
  TV

  RECENSIE. ‘The Gilded Age’: “Een drama waarin de kostuums meer tot de verbeel­ding spreken dan de personages”

  Tien jaar nadat Julian Fellowes tv-geschiedenis schreef met ’Downton Abbey’ heeft de 72-jarige baron nu een nieuw kostuumdrama bij elkaar gepend waarin macht, status en gossip centrale thema’s zijn. ‘The Gilded Age’ op Streamz, met de jongste dochter van Meryl Streep in de hoofdrol, transporteert ons naar de hoogste rangen van New York in de jaren 1880. Of dit verhaal meer dan ‘Downton Abbey steekt de grote plas over’ kan worden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Willy Sommers verrast Siska met privéconcert aan voordeur: “Als dank omdat ze voor haar zieke buurman zorgde”
  Play
  Roeselare

  Willy Sommers verrast Siska met privécon­cert aan voordeur: “Als dank omdat ze voor haar zieke buurman zorgde”

  Mooi eerbetoon van Willy Sommers in Roeselare vrijdagnamiddag. De zanger bracht een serenade aan de voordeur van Siska Verstraete in de Tumulusstraat, omdat ze als buurvrouw én verpleegster goed voor haar buurman Istvan zorgde, tot hij begin maart na een periode van ziekte helaas overleed. Zijn vrouw Daisy wilde Siska bedanken met een verrassingsconcert van de bekende charmezanger.