Exclusief voor abonnees

Vastgoedtips van Celien Deloof & Eveline Hoste: “Het is geen goed idee om je huis aan een hogere prijs te koop te zetten”

Celien Deloof en Eveline Hoste.
Christelle Verstraete Celien Deloof en Eveline Hoste.
Celien Deloof (27) en Eveline Hoste (38) hebben meer dan één ding gemeen. De dochter van Margriet Hermans en de ex-Miss Belgian Beauty zijn allebei vastgoedmakelaars met een lange staat van dienst, die bovendien allebei al schitterden in ‘Huizenjagers’. Daarnaast hebben ze beide ook hun gevecht met de weegschaal gewonnen. Eveline en Celien zijn respectievelijk 14 en 46 kilo afgevallen. Nu Batibouw dit weekend zijn deuren opent, geven de vastgoedcoryfeeën in PRIMO enkele tips voor wie een huis wil kopen of verkopen.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Peeters -Duym

  De contradictie van een vastgoedmakelaar: 'wij kopen voor u aan de laagste prijs', en iets verder op de folder, 'wij verkopen voor u aan de hoogste prijs'. Ik vroeg aan een makelaar wat het nut is van zijn beroep: 'ha,' zei hij, 'zonder mijn toedoen zouden veel kandidaat kopers en verkopers zonder overeenkomst uit elkaar gaan.' Mijn antwoord: 'ja, en dan? Hoeveel kopers en verkopers komen achteraf niet tot de bevinding dat ze zich beter niet door hun makelaar hadden laten overhalen?

 • Leo Peeters -Duym

  De enige vraag die me interesseert wordt hier niet gesteld: wat is het nut van een vastgoedmakelaar gezien je notaris al het benodigde doet, als je dat wenst? Zelfs twee debielen kunnen van elkaar een huis kopen en verkopen; het enige waar ze zelf moeten uitkomen is de prijs. De vastgoedmakelaar: de enige verkoper ter wereld die geen garantie geeft op het product dat hij verkoopt.

 • Peter Van den Broecke

  Iedereen kan bljkbaar immobielien worden

 • Johan Vervaeck

  Verhuren doe ik zelf. Verhuurkantoren verhuren zo hoog mogelijk om zo vlug mogelijk terug nieuwe huurders te kunnen introduceren om dan telkens een maand huur te kunnen aanrekenen. Het is dus niet hun bedoeling om menselijk te zijn, maar wel zoveel mogelijk inkomen te hebben, bij voorkeur op de rug van de huurder en als dat niet lukt, op de rug van de eigenaar. Afschaffen van die verhuurkantoren zou een mooie opkuis zijn en de zaken veel menselijker maken.

 • Jan hertogs

  Makelaars doen liever aan snelverkoop zonder advies voor de klant!