Koning Charles heeft enkele bizarre items en dieren geërfd, waaronder vleermuizen.
Volledig scherm
Koning Charles heeft enkele bizarre items en dieren geërfd, waaronder vleermuizen. © Getty Images / AP

Van zeldzame vleermuizen tot een prijswinnende stier: deze bizarre items en dieren heeft koning Charles geërfd

ROYALTYNa het overlijden van Queen Elizabeth kreeg Charles (73) niet alleen de kroon, maar ook een aantal bizarre items. De nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk erfde onder andere truffels, zwanen, duivenhokken, zeldzame vleermuizen en zelfs een prijswinnende stier.

 1. Waargebeurde gruwel achter Netflixfilm ‘The Wonder’: “Sarah was 12 jaar oud, en weigerde om te eten tot ze verhongerde”
  PREMIUM
  Film

  Waargebeur­de gruwel achter Netflix­film ‘The Wonder’: “Sarah was 12 jaar oud, en weigerde om te eten tot ze verhonger­de”

  Netflix pakt momenteel uit met ‘The Wonder’, een beklijvende nieuwe fictiefilm met Florence Pugh in de hoofdrol. Het verhaal, waarin een meisje beweert dat ze al vier maanden niet gegeten heeft en enkel leeft op ‘manna’ uit de hemel, is jammer genoeg niet volledig uit de lucht gegrepen. De waargebeurde verhalen achter het ‘vastende meisje’ in het script zijn even intrigerend als onthutsend. “Hoe haar ouders én een horde medisch personeel konden toekijken hoe dat kind wegkwijnde van de honger, is een raadsel.”
 2. MEDIAWATCHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuustruus voor Sporza”
  20

  MEDIAWAT­CHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuus­truus voor Sporza”

  Het WK in Qatar draait op volle toeren en dat merk je ook op je televisiescherm. Je kan bij de openbare omroep Koning Voetbal moeilijk ontlopen en dus kijken ook onze Mediawatchers naar de wedstrijden en ‘Villa Sporza’. HLN-televisiejournaliste Desna Lespinoy vindt het een gemiste kans dat de studiotafels opnieuw vooral door mannen worden gevuld. “Imke Courtois mag dan wel presenteren, maar dan alleen wanneer weinig mensen kunnen kijken. Ze lijkt wel de excuustruus van Sporza”, aldus Lespinoy. Beluister de volledige aflevering van HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ hierboven.