Van rauwe vis naar kandidaat-miss: Orelie De Nul heeft een wel erg bijzondere job

Joel Hoylaerts / Photo News
De meeste kandidates van Miss België studeren nog of zijn actief in de mode- of schoonheidssector. De 22-jarige Orelie De Nul uit Buggenhout is in dat opzicht een buitenbeentje, want zij staat in het dagelijks leven in het viskraam van haar ouders. "Als klein kind stond ik al mee te helpen op de markt", vertelt ze. "Ik wissel deze job af met een baantje als kinderverzorgster in een voor- en naschoolse opvang. Ik werk heel graag met kindjes, maar in ons familiebedrijf werken geeft dan weer een gevoel van thuiswerken en da's ook fijn."

Op haar zeventiende kreeg Orelie een jaar thuisonderwijs. "Omdat ik bedreigd werd door de familie van een klasgenote. Ik vermoed dat het jaloezie was." Het ging zo ver dat Orelie tijdens een nachtje stappen in discotheek Carré een gebroken neus opliep. "Ik heb diep gezeten en kreeg psychologische hulp. Maar nu voel ik wel dat ik er ergens sterker door geworden ben. Ik kan alleen maar tonen aan die pesters waar ik vandaag sta. En word ik geen Miss België, dan heb ik dankzij dit avontuur toch maar hard kunnen werken aan een beetje meer zelfvertrouwen." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.