Keke Palmer, Nicki Minaj en Lady Gaga
Volledig scherm
Keke Palmer, Nicki Minaj en Lady Gaga © Getty

Van giftige wanhoopsdaad tot zwangerschap na verkrachting: bekende vrouwen pleiten vóór abortus en delen hun persoonlijk verhaal

Celebrities“Abortus is een basisrecht", leest één van de vele protestspandoeken in de Verenigde Staten. Het land lijkt wel in een teletijdmachine te stappen als de abortuswet wordt teruggeschroefd. De 50 Amerikaanse Staten beslissen nu elk apart of vrouwen een zwangerschap mógen afbreken. Uit alle hoeken klinkt kritiek. Ook celebrity’s uiten massaal hun ongenoegen en maken gretig gebruik van hun voorbeeldfunctie. Zo is het onder meer voor Nicki Minaj en Lady Gaga het uitgerekende moment om hun abortusverhaal te vertellen. “Ik dacht dat ik zou sterven.” 

18 reacties

 • Vic Smeets

  2 maanden geleden
  Niemand heeft te beslissen voor de persoon in kwestie. Zelfs de vader niet.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Sommigen zien blijkbaar liever een ongewenst kind in de miserie belanden dan het de miserie te besparen nog voor het enig bewustzijn heeft. 't Is niet omdat het hartje klopt dat het al iets voelt. Daar zijn de hersenen voor verantwoordelijk en die zijn pas in een later stadium voldoende ontwikkeld.
 • luc van den meersschaut

  2 maanden geleden
  Precies te lezen aan de reacties zullen de mannen wel tegen abortus zijn , maar uiteindelijk is of blijft de vrouw altijd het slachtoffer
 • Sofie Maelfeyt

  2 maanden geleden
  Een abortus kies je nooit voor je plezier, het blijft altijd een moeilijke keuze. Niemand behalve de vrouw zelf heeft het recht zich hiermee te moeien. Om nu 4 oude mannen en een vrouw die denken dat ze God zijn, dit gezondheidsrecht te zien afnemen..ronduit TRIESTIG! En maar roepen dat ze opkomen voor het leven van de baby, terwijl er niet eens betaald moederschapsverlof bestaat of extra hulp komt voor de mama. 5 rechters beslissen terwijl de overgrote meerderheid in de VS wél pro keuze is.
 • Lisette van Dijk

  2 maanden geleden
  Ondanks anti-conceptie werd ik zwanger. Anti-conceptie gebruiken betekent dat je geen kindern wilt. Abortus zou dus altijd een recht moeten zijn.