Welke muziekdocumentaire stream jij?
Volledig scherm
Welke muziekdocumentaire stream jij? © Streamz - Getty Images

Van Boef tot Amy Winehouse: dit zijn de beste muziekdocumentaires

Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week in ons aanbod:  ‘Gewoon boef’, een driedelige docureeks over de beruchte Nederlandse rapper op Streamz, een Oscarwinnende documentaire over de ondergang van Amy Winehouse en ‘Miss Americana’: een spraakmakend en kwetsbaar portret van Taylor Swift.  Met andere woorden: de strafste muziekdocumentaires uit streamingland! 

  1. Docu blikt terug op schrijnende jeugd van rapper Boef: "Mij kon ze niet opvoeden, maar ik wens mijn moeder het beste toe"
    PREMIUM
    Muziek

    Docu blikt terug op schrijnen­de jeugd van rapper Boef: "Mij kon ze niet opvoeden, maar ik wens mijn moeder het beste toe"

    Op een rijverbod na hangt er niks meer van zijn woelig verleden aan z'n broek. De Nederlandse rapper Boef (28) kent tegenwoordig zijn grenzen, zegt hij in de docu 'Gewoon Boef’, vanaf volgende week op Streamz. Een succesverhaal over zijn muziek die miljoenen oplevert. Maar ook schrijnend, over zijn moeder die heroïneverslaafd was, papa die in de cel zat en zijn pleegmama die aan kanker overleed. "'Maak iets van je leven', zei ze me op haar sterfbed."