Welke muziekdocumentaire stream jij?
Volledig scherm
Welke muziekdocumentaire stream jij? © Streamz - Getty Images

Van Boef tot Amy Winehouse: dit zijn de beste muziekdocumentaires

Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week in ons aanbod:  ‘Gewoon boef’, een driedelige docureeks over de beruchte Nederlandse rapper op Streamz, een Oscarwinnende documentaire over de ondergang van Amy Winehouse en ‘Miss Americana’: een spraakmakend en kwetsbaar portret van Taylor Swift.  Met andere woorden: de strafste muziekdocumentaires uit streamingland! 

 1. Iedereen wil de finale van ‘Stranger Things’ zien: in verschillende landen lag Netflix even plat
  TV

  Iedereen wil de finale van ‘Stranger Things’ zien: in verschil­len­de landen lag Netflix even plat

  Netflix start de zomervakantie met een cadeautje van jewelste voor z’n gebruikers, want vanaf 1 juli is het slotdeel van het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ te bekijken. De twee laatste episodes - die in totaal maar liefst vier uur duren - zorgden vrijdag voor een immense gebruikerspiek bij de streamingdienst. In verschillende landen, zoals Indië en Australië, lag Netflix daardoor voor een korte periode plat.
 2. Docu blikt terug op schrijnende jeugd van rapper Boef: "Mij kon ze niet opvoeden, maar ik wens mijn moeder het beste toe"
  PREMIUM
  Muziek

  Docu blikt terug op schrijnen­de jeugd van rapper Boef: "Mij kon ze niet opvoeden, maar ik wens mijn moeder het beste toe"

  Op een rijverbod na hangt er niks meer van zijn woelig verleden aan z'n broek. De Nederlandse rapper Boef (28) kent tegenwoordig zijn grenzen, zegt hij in de docu 'Gewoon Boef’, vanaf volgende week op Streamz. Een succesverhaal over zijn muziek die miljoenen oplevert. Maar ook schrijnend, over zijn moeder die heroïneverslaafd was, papa die in de cel zat en zijn pleegmama die aan kanker overleed. "'Maak iets van je leven', zei ze me op haar sterfbed."
 1. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. Selena Gomez ziet gelijkenis tussen ‘Wizards of Waverly Place’ en ‘Only Murders in the Building’-personage: “Zou een oudere versie kunnen zijn”
  TV

  Selena Gomez ziet gelijkenis tussen ‘Wizards of Waverly Place’ en ‘Only Murders in the Buil­ding’-personage: “Zou een oudere versie kunnen zijn”

  “Everything is not what is seems”, zingt Selena Gomez (29) in 2007. De titelsong van de Disney Channel-reeks ‘Wizards of Waverly Place’ roept pure nostalgie op. Gomez zelf is haar personage Alex Russo ook nog niet vergeten. Volgens de actrice is haar ‘Only Murders in the Building’-personage Mabel een oudere versie van Alex.