Vader van overleden Désirée Viola: “Hopelijk maakt haar dood zelfdoding bespreekbaar”

.
©Foto I&C .
De vader van de 26-jarige Désirée Viola, bekend als prinses Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia’ op Ketnet, hoopt dat de dood van zijn dochter zelfdoding beter bespreekbaar zal maken. “Op de rouwbrief zal een oproep worden geplaatst om voor De Warmste Week te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding”, vertelt hij in de Gazet van Antwerpen. “Zodat niemand moet meemaken wat haar familie en vrienden nu doormaken.” De actrice stapte vrijdag uit het leven.

Patrick Breugelmans, de vader van Désirée, reageerde eerder via een kort berichtje op Facebook op het overlijden van zijn dochter. De man, één van de oprichters van Pukkelpop, dankte daarin iedereen voor de steunbetuigingen. “Gisteren is het leven zoals wij dat kennen gestopt. Désirée was het licht, onze zon, onze ster, onze prinses … een dochter uit de duizend. Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen. We willen iedereen uit de grond van ons hart bedanken. Voor jouw steun, voor je troost, voor alle blijken van medeleven. Iedereen vraagt waar ze ons mee kunnen helpen, het antwoord is eenvoudig. Hou van haar zoals ze was, denk aan haar zoals ze was, maak een gouden randje rond jouw herinneringen. Slaap zacht, prinsesje van ons hart. Papa.”

De man maakte nu echter bekend dat zijn dochter uit het leven is gestapt. Hij hoopt daarmee mensen aan te zetten om over de problematiek te praten. “Door er niets over te zeggen doen we meer kwaad dan goed. Daarom zal op de rouwbrief een oproep worden geplaatst om voor De Warmste Week te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken”, roept hij op in de Gazet van Antwerpen.

Ketnet-familie

“We zijn geschokt door het plotse overlijden van Désirée Viola”, reageerde Studio 100 dit weekend op het overlijden. “Ze was een getalenteerde actrice en een bijzonder fijne en enthousiaste collega. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar haar familie en vrienden.” Ook de openbare omroep reageerde verslagen. “We zijn geschrokken door het trieste nieuws over het plotse overlijden”, luidde het in een reactie. “Ze zal voor altijd deel uit maken van de Ketnet-familie.”

Haar collega-prinsessen uit ‘Prinsessia’ toonden hun verdriet op sociale media. Sylvia Boone, die prinses Madeliefje vertolkt, schrijft: “Prachtig mens! Voor altijd in mijn hart.” Tanja De Raad, die sinds 2015 de rol van prinses Linde op zich neemt, plaatste eveneens een eerbetoon online. “Rust zacht, lieve prinses Désirée.” Haar voorgangster Jolijn Henneman plaatste een foto van het Prinsessia-kasteel online met de emoticon van een hartje.

De jonge actrice uit Houthalen was eerder te zien in ‘1000 Zonnen’ en ‘Galaxy Park’. In 2013 won Viola de Flair-modellenwedstrijd.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Désirée Viola vertolkte de rol van prinses Roos in ‘Prinsessia’
VRT Désirée Viola vertolkte de rol van prinses Roos in ‘Prinsessia’77 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Krawinckel

  Heel veel sterkte aan de familie en vrienden van Desiree en niet alleen aan deze familie maar aan elke familie en vriend die iemand via zelfdoding heeft verloren. Ik vind dat zoals de papa het zegt het taboe er rond zou moeten verdwijnen. Durf erover te praten en niet te oordelen, onze maatschappij is erg hard en verlangt perfectie... Sterkte nogmaals aan de familie en vrienden van Desiree alias Roos...

 • Tammy Tammyke

  Mijn broer heeft het ook gedaan 13 jaar geleden , het verdriet blijkt het gemis is nog steeds zo groot , als je denkt dit gebeurt niet in onze familie ben je verkeerd want iedereen kan dit meemaken , en spreek uit ervaring dit is geen lachertje als je dit moet meemaken , altijd blijven de vragen open waarom dit waarom dat waar men nooit een antwoord op krijgen Sterkte aan de familie vrienden enz

 • Vicky Deklerck

  Ik wens voor iedereen die haar kénde heel veel sterkte en mij enigedeelneming

 • Katrien Bernice BEYLS

  Onze vriend is ook uit het leven gestapt. Voor mij was dit ook een slag in mijn gezicht. Acht dagen voordien heeft hij nog een bezoek gebracht en vertelde over zijn papa. Hij wilde niet in enkele maanden tijd aftakelen zoals zijn papa. Maar het tijdstip waarop hij het deed blijft een raadsel.

 • Willy Petermans

  Mevrouw Saskia Moreels, ik wens ook u veel sterkte en innige deelneming.