Exclusief voor abonnees

Urbanus schrijft opiniestuk over humor, racisme en censuur: “Zolang de waarheid wordt verdoezeld, zegeviert de argwaan”

Hollandse Hoogte / Arthur Vriend Fotografie
Komiek Urbanus (71) was vorige week maandag te gast in het Canvas-programma ‘De Afspraak’ om het te hebben over humor in gevoelige tijden. Enkele van zijn uitspraken - zoals “Er wordt even hard veralgemeend in de twee richtingen, wij worden ook gediscrimineerd” - zorgden voor heel wat ophef op sociale media. Na een bewogen week schreef Urbanus nu zelf een opiniestuk over die passage in het programma, over humor in tijden dat sketches worden verwijderd en over racisme.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Teeuws

  Proficiat man.Groot voorbeeld.

 • pascal ponsart

  Heel goed gezegd. Chapeau voor Urbanus. Hij slaat de spijker op de kop.

 • Corry Van Bogaert

  Goed gezegd Urbanus , ga in de politiek !!

 • Edmond Dillien

  Urbanus is down to Earth, rechtdoor en met een humoristische touch heel wat anders dan onze leugenachtige politici die uit eigenbelang hun "politiek correcte" houding aannemen omdat ze denken dat ze anders niet meer verkozen gaan geraken voor de van verantwoordelijkheid ontdane droomjob die ze nu hebben.

 • Eric De Vrij

  Heel veel respect.