Dochter Liesa verzorgde de layout, echtgenote Nadine haalde er de schrijffouten uit, de autobiografie van Urbanus werd een familiale aangelegenheid tijdens de lockdown: "Het leest als één lange zaalshow."
Volledig scherm
PREMIUM
Dochter Liesa verzorgde de layout, echtgenote Nadine haalde er de schrijffouten uit, de autobiografie van Urbanus werd een familiale aangelegenheid tijdens de lockdown: "Het leest als één lange zaalshow." © Jan De Meuleneir / Photo News

Urbanus schreef autobiografie: “In mijn familie werd véél gelachen. In de eerste plaats met onze eigen miserie”

ShowbizzHij had het tien jaar geleden al eens geprobeerd met een ‘spookschrijver’, maar dat klikte niet. En dus maakte Urbanus van de lockdown gebruik om zijn levensverhaal zélf op te schrijven. ‘En Van Waar Dit Allemaal Komt’ is qua anekdotes per strekkende meter geheid een nieuw wereldrecord. Zijn oudste dochter verzorgde de layout, echtgenote Nadine deed de eindredactie. “Het is een dik boek, 512 bladzijden, ik heb dan ook veel meegemaakt in mijn leven. Maar als mijn vrouw de schrijffouten er niet had uitgehaald, waren het 900 pagina’s geweest.”

20 reacties

 • Jean Schepens

  7 maanden geleden
  toch veel plezier beleefd aan zijn films ; pure ontspanning en lachen ... NONKELJEAN
 • Wouter Van de Walle

  7 maanden geleden
  Zalige mens nog steeds
 • Gerry Cle

  7 maanden geleden
  Grappige liedjes, grappige verhaaltjes, grappige filmpjes, grappige tekeningen... Urbanus HAD het allemaal. Jammer dat hij tegenwoordig de controverse laat primeren op de humor ipv omgekeerd. Maar hij mag me alsnog verrassen.
 • Jurgen Meurs

  7 maanden geleden
  Als kind veel en hard gelachen met zijn moppen en zaalshows. Nu als volwassene zijn de mopjes misschien wat belegen maar wat heeft die man een paar geweldige nummers afgeleverd. Als je voor bij de nonsens kan kijken zitten daar behoorlijke boodschappen in.
 • chris vangiesbergen

  7 maanden geleden
  Is en blijft een vakman . Kunnen er maar weinig aan hem tippen . Herinner mij nog de heisa toen zijn liedje een bakske vol met stro en het filmpje het laatste avondmaal uitkwam . Daarmee stampte hij op veel hun schenen maar het maakte hem nog beroemder . Echt een klasse bak
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Miss België Chayenne Van Aarle reageert op alle geruchten: “Ik heb een vermoeden van wie het komt”
  Play
  Showbizz

  Miss België Chayenne Van Aarle reageert op alle geruchten: “Ik heb een vermoeden van wie het komt”

  Onze nieuwe Miss België Chayenne Van Aarle kreeg het na haar overwinning al hard te verduren. Vrijwel meteen staken er verschillende geruchten de kop op. Zo zou de familie van Chayenne de jury omgekocht hebben en daarnaast zou ze zelf al plastische chirurgie gebruikt hebben. Op donderdag reageerde de 22-jarige Miss België op alle kritiek in ‘De Cooke & Verhulst Show’.