Dochter Liesa verzorgde de layout, echtgenote Nadine haalde er de schrijffouten uit, de autobiografie van Urbanus werd een familiale aangelegenheid tijdens de lockdown: "Het leest als één lange zaalshow."
Volledig scherm
PREMIUM
Dochter Liesa verzorgde de layout, echtgenote Nadine haalde er de schrijffouten uit, de autobiografie van Urbanus werd een familiale aangelegenheid tijdens de lockdown: "Het leest als één lange zaalshow." © Jan De Meuleneir / Photo News

Urbanus schreef autobiografie: “In mijn familie werd véél gelachen. In de eerste plaats met onze eigen miserie”

ShowbizzHij had het tien jaar geleden al eens geprobeerd met een ‘spookschrijver’, maar dat klikte niet. En dus maakte Urbanus van de lockdown gebruik om zijn levensverhaal zélf op te schrijven. ‘En Van Waar Dit Allemaal Komt’ is qua anekdotes per strekkende meter geheid een nieuw wereldrecord. Zijn oudste dochter verzorgde de layout, echtgenote Nadine deed de eindredactie. “Het is een dik boek, 512 bladzijden, ik heb dan ook veel meegemaakt in mijn leven. Maar als mijn vrouw de schrijffouten er niet had uitgehaald, waren het 900 pagina’s geweest.”

19 reacties

 • Wouter Van de Walle

  1 week geleden
  Zalige mens nog steeds
 • Gerry Cle

  2 weken geleden
  Grappige liedjes, grappige verhaaltjes, grappige filmpjes, grappige tekeningen... Urbanus HAD het allemaal. Jammer dat hij tegenwoordig de controverse laat primeren op de humor ipv omgekeerd. Maar hij mag me alsnog verrassen.
 • Jurgen Meurs

  2 weken geleden
  Als kind veel en hard gelachen met zijn moppen en zaalshows. Nu als volwassene zijn de mopjes misschien wat belegen maar wat heeft die man een paar geweldige nummers afgeleverd. Als je voor bij de nonsens kan kijken zitten daar behoorlijke boodschappen in.
 • chris vangiesbergen

  2 weken geleden
  Is en blijft een vakman . Kunnen er maar weinig aan hem tippen . Herinner mij nog de heisa toen zijn liedje een bakske vol met stro en het filmpje het laatste avondmaal uitkwam . Daarmee stampte hij op veel hun schenen maar het maakte hem nog beroemder . Echt een klasse bak
 • Danny De Wispelaere

  2 weken geleden
  Top ! relativiteit met humor bewerken :)
 1. RECENSIE. ‘You 3’: “Dé herinnering dat zelfs een perfecte Parship-tronie uw grootste nachtmerrie kan zijn”
  TV

  RECENSIE. ‘You 3’: “Dé herinne­ring dat zelfs een perfecte Par­ship-tro­nie uw grootste nachtmer­rie kan zijn”

  Wie tegenwoordig het woord ‘seriestalker’ in het nieuws hoort, denkt allesbehalve nog aan Netflix’s succesvolle stalkerserie ‘You’. Maar Joe Goldberg is terug om daar verandering in te brengen. De obsessief op liefde beluste boekenwurm is inmiddels getrouwd én vader van een pasgeboren zoon. Al zou er geen nieuw seizoen zijn, mocht al dat gezinsgeluk niet op één of andere manier doordrenkt raken met leugens, stalking, spanning en moord. Of u deze soapthriller in één keer de nek moet omwringen? Of beter verwoed blijft geloven in toevallige ontmoetingen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.