Urbanus
Volledig scherm
PREMIUM
Urbanus © Kristof Ghyselinck

Urbanus over ouder worden en de woke-cultuur: “Ik ben niet elke seconde van mijn leven een lapzwans, hé”

Showbizz“Op mijn nieuwe plaat ga ik proberen dat onnozele weer wat meer te accentueren.” Urbanus (72) voelt dat de leeftijd, net als de dood van zijn moeder, hem serieuzer heeft gemaakt. En de woke-cultuur, die speelt hem toch ook parten, klinkt het in dit gesprek over stoute humor, lange tenen en al fietsend leren. “Als je nu mijn shows van vroeger bekijkt, lijk ik wel een barbaar.”

20 reacties

 • Augustson Tim

  1 jaar geleden
  Blijkbaar ook een intelligente kerel. Altijd goed met kunnen lachen !
 • Christel Matthe

  1 jaar geleden
  Toffe gast!
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Plezante vent die met alles en iedereen de gek houdt. Maar dat hij maar goed op let met wat hij zingt of hij heeft Unia een andere zure instelling aan zijn broek. En al wie mee lacht heeft ook prijs.
 • chris vangiesbergen

  1 jaar geleden
  Hopelijk stampt hij eens goed in het rond Maar vrees dat hij snel een paar rechtszaken aan zijn been heeft . Vroeger konden we nog eens lachen met iets nu moet je al op je woorden letten .
 • Jeroen Beckers

  1 jaar geleden
  En de Vlaming, hij klaagde en zaagde voort.
 1. Karen Damen haakt af als speurder in ‘The Masked Singer’: “Ik denk dat er opluchting is bij de mensen in de pakken”
  Play
  Showbits
  6

  Karen Damen haakt af als speurder in ‘The Masked Singer’: “Ik denk dat er opluchting is bij de mensen in de pakken”

  Op 3 februari start het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’. Met de nieuwe presentator Jens Dendoncker, maar zonder Karen Damen, toch al twee seizoenen een vaste waarde in het speurdersteam. Zij maakte van fervent namen droppen een echte sport. En zij durfde er al eens ‘bonk’ op te zitten. Houden de speurders in seizoen 3 nog stand zonder de sterkste schakel? Senne polst ernaar bij Jens Dendoncker in een nieuwe Showbits.