Twee nieuwe aanklachten tegen R. Kelly

Amerikaanse zanger R. Kelly tijdens de 41ste American Music Awards in Los Angeles op 24 november 2013.
EPA Amerikaanse zanger R. Kelly tijdens de 41ste American Music Awards in Los Angeles op 24 november 2013.
De groep van slachtoffers van vermeend misbruik door zanger R. Kelly breidt uit. Twee nieuwe vrouwen komen nu met hun verhaal naar buiten omtrent seksueel misbruik. De Amerikaanse ster blijft erbij dat hij publiekelijk gelyncht wordt. 

Eén van de twee vrouwen stelt dat ze in 1995 op 17-jarige leeftijd een relatie kreeg met R. Kelly. Volgens haar wist de zanger dat ze minderjarig was. Hij zou haar meerdere keren hebben geslagen en hebben gedwongen om seksuele handelingen tegen haar zin uit te voeren.

De andere vrouw is een moeder van een vermeend slachtoffer, die eveneens op 17-jarige leeftijd in handen van de zanger zou zijn gevallen. Het meisje werd volgens haar moeder volledig gehersenspoeld en ze zou nog steeds deel uitmaken van de 'sekte' die R. Kelly zou hebben.

R. Kelly op 7 mei 2016 tijdens The Buffet Tour in de Allstate Arena in Chicago.
AFP R. Kelly op 7 mei 2016 tijdens The Buffet Tour in de Allstate Arena in Chicago.

Eigen sekte

De 51-jarige zanger is door de jaren heen veelvuldig beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag met jonge meisjes. In 2008 werd Kelly in Chicago vrijgesproken in een aanklacht omtrent kinderpornografie. Vorig jaar werd de zanger er door verscheidene mensen van beschuldigd jonge vrouwen vast te houden in een eigen sekte. Kelly ontkende tot nu toe alle aantijgingen aan zijn adres. 

Vrijdag volgde nog een statement van de R&B-zanger waarin hij stelt 'kapot te zijn' van de beschuldigingen. Volgens hem is de media er alleen op uit om hem van z'n voetstuk te halen en zijn erfenis onderuit te halen door deze verhalen te verzinnen. "Ik ben een God-vrezend man, een zoon, een broer en -nog belangrijker- een vader", aldus R. Kelly. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Matteguas Matteguas

    Of zoals ze in de slimste mens vroegen : wat staat de ‘R’ voor in R. Kelly : Antwoord Jeroom = Rolmodel