Zware afknapper in ‘Blind Gekocht’: de terracottavloer van Roxane en Anton

Roxane en Anton, het koppel dat aan één blik genoeg heeft om te weten wat ze ervan vinden.
VIER Roxane en Anton, het koppel dat aan één blik genoeg heeft om te weten wat ze ervan vinden.
Vanavond krijgen Roxane (25) en Anton (32) in 'Blind gekocht' hun gerenoveerde huis te zien. Een bijzonder moment, want de twee waren niet te spreken over de hoeve waarin de makers hun laatste spaarcent hadden geïnvesteerd. Maar een echte relatietest? Dat was het programma volgens hen niet.

Roxane en Anton hadden bij de start van het VIER-programma een lange lijst eisen, zo wilden ze aanvankelijk een Pippi Langkous-huis. Toch was vooral een rode terracottavloer uit den boze. Toen het koppel in hun blind gekochte woning een hele benedenverdieping van de rode aardsteen voor de kiezen kreeg, wisten ze dan ook niet of ze moesten lachen of huilen. "Doen ze het nu om ons te pesten?", vroeg Roxane zich af.

Van hun totale budget van 400.000 euro schoot er na de aankoop maar 45.000 over voor interieurarchitect Bart Appeltans. Het wordt voor het koppel dus bang afwachten of hij met dat bedrag iets deed aan de vloer van de hoeve.

Douchegordijn afknapper

Roxane en Anton, een kleuterleidster en een IT'er, leerden elkaar negen jaar geleden kennen bij de scouts en trouwden anderhalf jaar geleden. Sindsdien zijn ze op zoek naar een huis. "Vaak zijn we niet eens gaan kijken. De foto's online zeiden meestal genoeg. Zelfs een douchegordijn was al een afknapper. En ook met de cameralens op ons hadden we vaak aan één blik genoeg om te weten wat we ervan vonden", zegt Roxane. Ook al was de aankoop stresserend, het koppel wil hun deelname aan 'Blind gekocht' geen relatietest noemen. "Ik denk dat we door deel te nemen aan 'Blind gekocht' net de gemakkelijke weg hebben gekozen. Hoeveel koppels belanden niet in stevige ruzies door samen een verbouwing te doen?"

Tranen

Vanavond zijn er ook tranen te bespeuren bij Kim, die samen met haar man Cedric, een huis zoekt in Londerzeel. Die zoektocht loopt niet van een leien dakje want er moet immers rekening gehouden worden met de eisen vanhet koppel, het budget en de locatie… Wanneer Kim en Cedric een bezoek brengen aan een huis dat zij zelf hebben aanbevolen bij woonexperte Béa, lijkt het allesbehalve op hun droomhuis.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didi Bellens

  Is wel de gemakkelijkste oplossing dat Blind gekocht gedoe? En wie moet hier weer allemaal voor opdraaien (de kosten??) zij niet en dan trekken ze nog hun neus op! Hoe schandalig is dit. Ga zeker niet meer kijken.

 • Annelies Verbesselt

  Een vloer kan ook geschilderd worden he... tegenwoordig enorm veel keuze in..

 • Liesbeth Tippels

  Whoehahaha, 350.000€ voor een versleten oud krot dat voor 75.000€ werd gezet. Gans dit flutprogramma dient er slechts toe om de overdreven prijzen nog meer de pan uit te laten swingen en aanvaardbaarder te maken! Stop met kopen en zie de prijzen smelten als sneeuw voor de zon!

 • Nicolas Van Hoecke

  Na de verbouwingen hebben ze niet echt te klagen. Vorig koppel was echt wel knap gerenoveerd.

 • Danny Govaerts

  Hoe dom kan je zijn om de grootste beslissing uit je leven uit handen te geven zonder dat je het resultaat gezien hebt voor ze beslist wordt te kopen. Een tussen stop is hier aan te raden al was het maar met een power point presentatie van wat het kan worden.