Zotte dansjes, emoji’s vissen en een gocart: zo zag je onze partijvoorzitters nog nóóit

De partijvoorzitters deden eens zot voor Ketnet.
Ketnet De partijvoorzitters deden eens zot voor Ketnet.
Vanochtend werd op Ketnet de allereerste ‘De Grote Karrewiet Verkiezingsshow uitgezonden’, die vorige week werd opgenomen. Karrewiet-ankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi ontvingen in een studioshow de partijvoorzitters van de zes grootste partijen en zestig kijkertjes. We kregen tijdens deze show de partijvoorzitters te zien op een manier waarop we ze nog nooit zagen.

De toon werd bij de start van de show meteen gezet, de zes partijvoorzitters reden de studio vol Ketnetters binnen in een go-cart. Voor één keer trapten ze dezelfde richting uit.

De partijvoorzitters stelden nadien hun eigen emoji voor die hun partij voorstelde. Een leeuw, een klavertje vier, een groen hartje en enkele verrassende keuzes.

De partijvoorzitters kregen vragen voorgeschoteld van de Ketnetters. Zo vroeg Ketnetter Miro bijvoorbeeld aan Bart De Wever en John Crombez of ze voor of tegen het verplicht maken van een fietshelm zijn en of hun eigen kinderen een fietshelm dragen.

Enkele Ketnetters kregen de kans om de partijvoorzitters een persoonlijke vraag te stellen. Hoe groen is Meyrem Almaci? Zou Wouter Beke aanraden om in de politiek te gaan? En had Tom Van Grieken vroeger veel succes bij de meisjes of jongens?

Tot slot namen de partijvoorzitters het in teams tegen elkaar op in de Coupe Karrewiet. Gwendolyn Rutten, Meyrem Almaci en Bart De Wever streden tegen het team van Wouter Beke, Tom Vangrieken en John Crombez. Wie maakt het beste slijm? En wie danst het best de hype van het jaar de Skibidi?

Herbekijk de show op Ketnet.be of in de Ketnet-app. De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is ook te herbekijken met VGT in de Ketnet-app en op Ketnet.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Tersago

    Op zich een toffe ludieke manier om een programma te maken, anderszijds hoort dit niet. Ik zeg niet dat onze politiekers niet met kinderen mogen dansen en spelen, echter onze 'intellectuele elite' die zich zo vertoont, sorry. Laat de jongerenvoorzitters een toelichting doen maar toch niet de voorzitters van de grote partijen.. Wat een vertoon.