Zoon Guy Van Sande maakt opwachting in 'Cordon II'

Frank Dejongh
De opnames van Cordon II zijn volop aan de gang. Daarin zullen we de belangrijkste figuren uit de eerste reeks opnieuw te zien krijgen, maar er is ook plaats voor enkele nieuwkomers.

Wouter Hendrickx (Jokke), Sven De Ridder (Nald), Mieke De Groote (regeringscommissaris Lommers), Johan Van Assche (dokter Cannaerts) en Koen De Sutter (journalist Gryspeerts) zullen ook in de tweede reeks van Cordon te zien zijn. Zij krijgen op de set het gezelschap van enkele nieuwe personages. Zo zal Carry Goossens in de huid kruipen van gevangene Robert. Hij zit in de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat waar het virus het leven daar ook heeft aangetast. Ook Vincent Van Sande, de zoon van acteur Guy Van Sande, zal een gevangene spelen. Vincent heeft daarmee zijn eerste hoofdrol beet. Manou Kersting is dan weer cipier van dienst. Ook Mathias Sercu en Jurgen Delnaet maken hun opwachting. Zij nemen de rollen van regeringsmedewerker Duchamp en predikant Herman op zich.

Genezing of bevrijding
Cordon II start exact waar de eerste geëindigd is. Binnen het cordon gaan ze verder de strijd aan tegen het virus en tegen elkaar. De cruciale vraag is of de overlevenden mogen hopen op genezing of bevrijding. De opnames van Cordon II lopen nog tot midden januari. De reeks zal wellicht in de herfst van 2016 op VTM te zien zijn.