Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo ziet de VRT-programmatie er vanavond uit

Radio Gaga.
VRT Philippe Banze Radio Gaga.
Door een stakingsdag bij de vakbonden van VRT zal de programmatie op Eén en Canvas er vanavond lichtjes anders uitzien.

Zo zal de uitzending van 'Van Gils & Gasten' op Eén geschrapt worden, evenals die van 'De Afspraak' en 'Terzake' op Canvas. Vanochtend bleek al dat de stakingsbereidheid bij de technische ploegen van de shows groot was.

'T'

In plaats van 'Van Gils & Gasten' wordt de zondagavondaflevering van 'T', de nieuwe misdaadreeks met Koen De Bouw en Ella Leyers, nog eens uitgezonden.

'De Afspraak' zal dan weer vervangen worden door een dubbelaflevering van 'Radio Gaga' (een herhaling van de allereerste 'Pellenberg'-uitzending gevolgd door de nieuwe uitzending in Verblijfplaats Meerlaer). Op het uitzenduur van 'Terzake' plaatst Canvas een heruitzending van 'De logische premier' uit de reeks 'De Coulissen van de Wetstraat'.

Journaals niet meer verstoord

Volgens de vakbonden blijft het bij die drie programma's. De Journaals van 18 uur en 19 uur zullen niet meer verstoord worden zoals dat van 13 uur. "We hebben laten zien wat we kunnen", is te horen.

Vandaag werd alle programmatie op radio en tv opgeschort tussen 6 uur en 10 uur. Er was ook een hele dag geen regionaal nieuws op Radio 2. De websites functioneerden grotendeels normaal.

Morgenmiddag zal de directie het besparingsplan toelichten aan de vakbonden. "Daarna zijn we vertrokken voor enkele maanden van strijd", geeft Luc Vandenhoeck van ACOD aan.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug