Zo vreemd klinkt ‘The Big Bang Theory’ zonder vooraf opgenomen lachgeluiden

'The Big Bang Theory' is bijna afgelopen.
CBS 'The Big Bang Theory' is bijna afgelopen.
Heb je je ooit al afgevraagd waarom comedy-programma’s altijd vooraf opgenomen gelach op het beeld plakken? Wel, zónder die lachgeluiden ziet zo’n show er gewoon erg vreemd uit, zo bewijst een fan die alle lach-tracks uit een scène van ‘The Big Bang Theory’ heeft gewist.

Zelf is hij geen fan van de populaire reeks. In een poging te bewijzen dat ‘The Big Bang Theory’ helemaal niet grappig is, maar alleen grappig lijkt omdat ons brein automatisch ‘meelacht’ met het publiek op het scherm, haalde hij alle lachgeluiden weg. En toegegeven, de serie is in één keer een pak minder grappig. 

Het gaat om een aflevering uit het vierde seizoen, waarin hoofdpersonage Leonard en zijn vrienden een gesprek voeren in de zetel: een format dat vaak terugkomt in de show. Hoewel we ons menen te herinneren dat we hier op tv toch smakelijk om konden lachen, voelt het deze keer enkel ongemakkelijk aan. Zo zie je maar dat een klein detail als lachgeluidjes veel belangrijker is dan je in eerste instantie zou denken... 

Dezelfde scène mét lachgeluiden
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Peeters

    Een deel van de ongemakkelijkheid is ook omdat de acteurs gewoon pauzes laten voor de lachband. Daardoor is het gesprek heel onnatuurlijk... Op zich blijven de grappen best grappig (niet om luidop te lachen, maar soms toch een glimlach).