Zo kon je weten dat Elisabet de mol was

Elisabet is de mol
SBS Elisabet is de mol
Het mysterie is opgeklaard: Elisabet is de mol. Achteraf is het uiteraard makkelijk praten, maar heel wat kijkers zaten toch op het juiste spoor. Via deze tips kon je erachter komen dat de spoedarts uit Edegem de boel belazerde.

Winnaar Axel heeft uiteraard het meeste recht van spreken. Hij kwam er in de vierde aflevering achter dat Elisabet de boel aan het saboteren was. Daarin mocht de mol namelijk kiezen wie de proef met de escaperoom in de boot mocht spelen en wie de proeven in het water moest afleggen. Elisabet had die ochtend aangegeven dat ze niet graag in het water zit en kwam zogezegd net toevallig aan boord van de boot terecht. “‘s Morgens vies zijn van het water en dan bij het spel heel toevallig in de kajuit terechtkomen? Dat klopt niet. Ik heb ze bij de keel gegrepen en nooit meer losgelaten,” zei Axel over Elisabet in deze krant.

De 'bootproef'
SBS De 'bootproef'

Ook in de finale aflevering van gisteren zat er een tip. Presentator Gilles De Coster verbeterde Elisabet namelijk toen zij zich versprak. Ze had het immers over haar ‘taak’ als mol in plaats van over ‘het spel’. Al spreekt Elisabet dit zelf tegen. Op Instagram schrijft ze: “Dit was geen verspreking. Het is de taak van de mol om te saboteren, dus ik nam hem niets kwalijk.”

Instagram

Ook bij de lancering van de allereerste trailer lieten de makers al op een onopvallende manier in hun kaarten kijken. De naam van Elisabet was namelijk al te zien in brailleschrift. De naam van de ‘blinde’ mol stond in verf op straat gekalkt.

Elisabet braille
SBS Elisabet braille

Dan is er natuurlijk ook nog de ‘Follow The Money’-theorie. Van de finalisten had Elisabet het minst geld opgeleverd voor de groepspot. In totaal haalde ze 4.870 euro binnen, Axel en Bas scoorden beduidend hoger met respectievelijk 6.516 en 6.257 euro. 

Elisabet
VIER Elisabet

Ook de strategisch geplande toiletbezoeken begonnen de kijkers na een tijdje op te vallen. Later werd duidelijk dat Elisabet vaak gebrieft werd via een telefoon die alleen zij met een oogscan kon ontgrendelen.

In de tweede aflevering maakte Elisabet deel uit van de ‘zwakke’ groep tijdens een wandeltocht.  Op een hellend vlak dat vol gesmeerd was met bruine zeep was ze ook heel erg traag. 

En wat dan te zeggen van de proef met de houten blokjes? Telkens slaagde ze er in een hoge toren te maken, maar even vaak kletterde die tegen de grond.

Maar de kijkers waren het er vooral over eens dat de spoedarts uit Edegem het fantastisch gedaan heeft als mol. “Hoe goed heeft ze dat gespeeld?”, klonk het onder meer. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karla Desmet

  vond het een tof jaar. ik was in voorlaatste aflevering naar elisabeth overgestapt in plaats van axel. maar in de laatste aflevering deed axel weer zo vreemd, zeker met die das, dat ik toch maar weer naar hem ben overgelopen. ik vond dat het er zo bovenop lag aan haar gedrag... 't zal ook een taktiek geweest zijn. maar spannende tv momenten gehad. met dank.

 • adri edith

  Ze zenden uit wat ze willen he. Als er fouten zijn, kunnen ze dat er gewoon uit knippen. Het was een spannend jaar en proficiat aan Elisabet voor de moeilijke opdracht.

 • Boris Zoetkoek

  Potverdorie mannen, waarom moest dit nou op de voorpagina van jullie site worden geplaatst meteen de dag na de uitzending. Toch wederom weer genoten. Vergeleken met de Nederlandse versie is dit echt puur genot. Fantastische tv, fantastische groep en een presentator die zijn plaatst kent, maar toch van waarde is. Ga zo door!

 • Linda Maes

  Fantastisch mol jaar.

 • Frederik Vandevelde

  Het was overduidelijk in de aflevering waarin de spelers over het lot van de leugen moesten beslissen. Ook het allereerste dagboek was overduidelijk een vrouw