Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo bombardeert Davey zich tot Mol-verdachte nummer 1

VIER
Hij zaait geniepig steeds opnieuw twijfel en verwarring, hij stelt steeds opnieuw de groepsstrategie in vraag, hij doorkruist daar waar hij kan de plannen. En als het even kan, saboteert hij de proeven. Davey Van Rode, de wat wereldvreemde, nimmer écht opvallende student houtbewerking heeft zich week na week handig als een mol in schapenvacht doorheen het tv-spelletje bewogen.

Gisteren toonden de makers zowat alle elementen van het Mol-spel van Davey. Ruziënd op de boot waar naar bagage moest gedoken worden, vuurtje-stook spelen in de nachtelijke proef met de caravan, om dan feestelijk een paar uur te slapen en zo de boel ook alweer mee om zeep te helpen. En vooral, in de ingenieus bedachte proef waarbij juiste antwoorden moesten bevestigd worden met de eigen hartslag, perfect elke vraag en zonder controle van de andere spelers, saboteren. Of het simpele antwoord niet weten, of de eigen hartslag maar wat laten aanmodderen.

VIER

Pytagoras? Nooit van gehoord? De wereld rond in hoeveel dagen? In diezelfde proef ging Robin voluit voor de centen, net als Annelies. En zelfs Eline speelde als verdachte Mol-kandidate goed mee. Tenzij de échte Mol natuurlijk wist dat hij een pak euro's in het vervolg van de proef, waarbij de kandidaten letterlijk in contact kwamen met de Mol, kon recupereren. In dat geval heeft Robin het spel zeer sluw gespeeld. Zich populair maken in de groep, want geldwinnaar, maar dan als Mol met de volledige buit gaan lopen. Slim... Al zien we in de laborant nog steeds meer een fervente speler dan een sluwe Mol.

VIER

Verwarring

De Mol ging sowieso een versnelling hoger, met proeven die veruit het moeilijkst waren, het best bedacht waren, visueel sterk waren, en de groep duidelijk in verwarring brachten. Groot vraagteken bijvoorbeeld bij het gedrag van lerares Annelies. Ging ze echt over haar toeren en diende ze geholpen te worden door de duikers? In dat geval kan ze nooit de Mol zijn, want eigenlijk werd de 58-jarige lerares uit Schoten uit het spel genomen, waardoor ze nooit haar bagage had kunnen opvissen en de groep altijd 2.000 euro armer was geweest. Nu mocht Annelies gewoon weer meespelen. En won de groep. Vreemd.

Wat nadien volgde was vooral zeer vakkundig gemaakte televisie. Meer dan een spannende strijd richting Mol-finale.

BMW leverde enkel auto's

Week na week komt het BMW-wagenpark waarmee de kandidaten van 'De Mol' zich in Zuid-Afrika voortbewegen prominent in beeld. En dus waren er heel wat Moljagers die met zekerheid wisten dat BMW-showroom-adviseur Sam Breemans, ruim 24 jaar jong en afkomstig uit Hamont-Achel, netjes door de Duitse autobouwer in het VIER-programma was gedropt. Niet dus, zo werd met de exit van Sam duidelijk.

VIER

Volgende week maandag valt het verdict voor het gewone deel van 'De Mol'. Twee dames, lerares godsdienst Annelies Cooymans (58), uit Schoten en Eline Michiels (24), politie-inspecteur uit Overmere gaan samen met twee heren, Davey Van Rode, (28), student houtbewerking uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Robin Justé (43), laborant uit Holsbeek, voor een plaats in de zo gegeerde finale. Volgende week is er de meest ongelukkige exit van het spel, waarna op 27 maart de finale wordt gespeeld. Dan weten we wie de geldpot wint - voorlopig een matige 21.000 euro-, wie de verliezer is en wie de Mol is.

VIER

Niet op tv: "Als ik de slechtste was, dan verdien ik het om naar huis te gaan"

Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jeoffrey Van winnendaele

    Davey zou slechte mol zijn want hij heeft al redelijk veel geld opgebracht. Robin is mogelijk, zit nog te twijfelen, ma eline blijft mijn hoofdverd8e

  • Renzo De Hond

    Je moet wel beseffen dat de makers hun programma op zulk een manier monteren dat ze zelf kunnen beslissen wie er het meest verdacht overkomt. En dat heeft duidelijk zijn effect op de kijker. Want de meeste verdenking gaat richting Davey. De mol is iemand die zich niet uitermate profileert en het spel goed meespeelt. Robin lijkt me dus een veel betere keuze.

  • PieterJan Vandennest

    Bij Davey werd het geld met de linkerhand weggenomen en bij alle anderen met rechts....

Meld een bug