Zes nieuwe gezichten in nieuw seizoen 'De Rechtbank’

Eind augustus gaat het nieuwe seizoen van ‘De Rechtbank’ van start. Voor de negende reeks werden zes nieuwe rechters aangetrokken: vrederechters Annemie Robijns (Jette), Dieter Vanoutrive (Gent) en Koenraad De Greve (Gent), correctionele rechters Anne Debrule (Luik) en Pieter Jan Steverlinck (Hasselt & Tongeren) en onderzoeksrechter Lionel Kaëns (Charleroi). Zij vervoegen de reeds bekende rechters Geert Vandaele (politierechtbank Veurne), Ariane Braccio (correctionele rechtbank Tongeren), Lionel Dessart (politierechter Luik) en onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe (Antwerpen).

Het nieuwe seizoen gaat vanaf maandag 26 augustus om 20.35 van start op VIER.

Vrederechter Annemie Robijns uit 'De Rechtbank'
VIER Vrederechter Annemie Robijns uit 'De Rechtbank'3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • caes jean-pierre

    Als het er zo aan toegaat zoals ze op tv laten zien, dat zijn toch echte lachertjes, als je daar hoort van de rechter, dat hij zegt ( je staat hier nu al voor de elfde keer voor mij ), wat moet een weldenkende mens daarvan denken, als een crimineel zich verveeld gaat hij een babbeltje doen bij de rechter.

  • Roger Cooks

    Het zou beter zijn dan we in de échte rechtbanken nieuwe - maar tenminste competente - gezichten zou zien.

  • Tom O'Bedlam

    Ik ga niet kijken. Hoewel dit een afspiegeling zou moeten zijn, is het al lang niet meer zo. Hoewel het meerendeel buitenlanders en allochtonen zou moeten zijn, wordt dit politiek niet meer getolereerd. (lees er het interview in Humo op na van een paar maanden geleden). Tevens heb ik meer de indruk dat de rechters meer showmensen zijn geworden omdat er camera's bij zijn, dan dat ze recht spreken.