Wuk?! 'Bevergem' is terug door besparingen bij VRT

James Arthur
De VRT zendt vanaf vanavond opnieuw de absurde avonturen van Freddy De Vadder (foto) in het fictieve West-Vlaams dorp Bevergem uit. De herhaling op Eén - de reeks werd in 2015 voor het eerst uitgezonden op Canvas - is een rechtstreeks gevolg van de besparingen die de Vlaamse regering eerder al oplegde aan de openbare omroep. 

Dat bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem: “We moeten onze middelen slim inzetten. Daarom combineren we programma’s die onze kijkers nog eens willen terugzien, zoals Bevergem, met nieuwe als fictiereeks De twaalf en een nieuw seizoen van Het huis.”

'Bevergem' is niet de enige Vlaamse fictiereeks die de VRT opvist uit het archief, zo wordt donderdag ook 'De parelvissers', de reeks van Tom Lenaerts uit 2006, uitgezonden.

In de eerste aflevering van 'Bevergem' gaat komiek Freddy De Vadder op zoek naar een plek waar hij zich tijdelijk kan terugtrekken in de anonimiteit. Hij belandt in het onooglijke West-Vlaamse dorpje Bevergem, waar de corrupte OCMW-voorzitter Claude Delvoye een loft verhuurt. 

'Bevergem’, 21.40 uur op Eén
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Etienne De Bondt

  Waarom zenden ze eurovisie songfestivals niet terug uit? hoeveel zijn het er 50, 65

 • guido vermeyen

  Weer een van die misbaksels, made in Vlaanderen....De VRT is begonnen met een rondje pesten, herhalingen Voor de derde keer "Trapped" mooie serie, doch er zijn nog andere series......kunnen we de VRT niet aanklagen wegens wanbeheer van belastinggelden, herhalingen, en overbodig personeel van SPA makelij...waar we nog niet van af zijn.En eigen maaksels verbieden, "eigen kweek" en dies meer ...waar halen ze het...

 • Henk Hugaerts

  Nu "de lijn" bijna stuk gemaakt is door onze politiekers hebben ze nu hun zinnen gezet op de afbraak van de VRT. Eén conclusie arm Vlaanderen arme politiekers, proficiat!

 • yves luyten

  De VRT had in de plaats van Bevergem ook FC De Kampioenen nog eens kunnen uitzenden.

 • Aernout De Maertelaere

  De VRT had anders wel centen om het verjaardagsfeestje van Elisabeth integraal en live uit te zenden? Hoeveel heeft dat grapje gekost? Welke politicus heeft de ballen aan het lijf om een wetsvoorstel in te dienen waarin de VRT geprivatiseerd wordt? Waarom hebben we een rode staatszender nodig? Leven we soms in een socialistische republiek?