Wordt ‘Tiger King’ Joe Exotic straks vrijgelaten? President Trump ‘zal het dossier bekijken’

Joe Exotic.
AFP Joe Exotic.
De heisa rondom de voormalige dierentuineigenaar en ‘Tiger King’ Joe Exotic, die wereldberoemd werd door de gelijknamige true crime-docureeks die nu op Netflix te zien is, heeft nu ook het Witte Huis bereikt. Een reporter van de New York Post vroeg president Trump of hij een presidentieel pardon zou overwegen voor de 57-jarige Exotic, die vorig jaar in de cel belandde nadat hij een huurmoordenaar betaalde om een dierenrechtenactiviste om te brengen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vraag werd gesteld op Trumps dagelijkse persconferentie over het coronavirus. Journalist Steven Nelson van de New York Post vertelde Trump dat de show “een van de best bekeken hits van het coronavirus is, naast deze briefings” en zei dat een van de zonen van de president gezegd had dat Exotic een presidentieel pardon verdiende.

“Dat moet Don geweest zijn”, antwoordde Trump, verwijzend naar zijn zoon Donald Trump junior. “Ik weet er niets vanaf…” Daarna draaide Trump de rollen om en vroeg hij de journalist of hij een presidentieel pardon zou aanraden. “Denk je dat hij het niet gedaan heeft?” Nelson weigerde echter een standpunt in te nemen, waarop Trump zei dat hij ernaar zou gaan kijken: “I’ll take a look.”

‘Tiger King’ is al enkele weken een enorme hit op Netflix. De docuserie op Netflix toont de ongelooflijke toestanden rond enkele liefhebbers van exotische dieren, vooral tijgers en andere katachtigen. Hoofdpersonage Joe Exotic spreekt tot de verbeelding, maar ook zijn vijand Carole Baskin werpt vragen op bij het publiek. Zij wordt verdacht van moord op haar echtgenoot. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk De Graaf

  Goed gecounterd door Trump, door te vragen wat de reporter zou doen. Zoals verwacht, geen antwoord. Dit soort reporters brengen geen nieuws, maar proberen alleen maar mensen in diskrediet door controversiële vragen te stellen. Enkel gelijkgezinden worden nooit door hen aangepakt.

 • Peter De Sutter

  Zou mij niet verbazen dat het goeie vrienden zijn!....

 • Dietrich Vandrey

  Alsof er nu geen belangrijkste zaken zijn

 • an kobe

  Ha ha, en dat is dan de man die beloofde de 'law and order' president te worden! Alweer een gebroken verkiezingsbelofte...

 • Christophe Moser

  Als iemand goede ratings heeft zal hij er eens naar kijken... waaauuw. Dat heeft die reporter goed aangetoond. Nu weten ze ginder in ene wat zijn doelgroep is.