Wordt Kirsten de nieuwe Astrid? "Een vrouw zonder beha, dat werkt altijd"

Vier
Vanavond start op Vier 'The Sky is the Limit', een reportagereeks waarbij vrouwen van rijke (zaken)mannen de show stelen. Kunsthandelaar Harry Schurmans pakt uit met zijn blonde Olga, CEO Jan Kriekels liet in de tuin van zijn villa een zwembad in de vorm van een vagina bouwen en ook topvoetballer Steven Defour maakt zijn opwachting. Alvast enkele quotes om op te warmen...

Kirsten Janssens woont al vier jaar samen met Kriekels. Aan de twee palen in hun villa zwiert ze regelmatig haar benen omhoog. "Ik doe het enkel voor mezelf. En voor Jan. Als mensen paaldansen horen, denken ze meteen aan seks, maar dat is helemáál niet zo. Het is een sport."

In de reeks zal te zien zijn hoe Kirsten een interview afneemt van John McEnroe. "Normaal moet je een interview een jaar op voorhand aanvragen, maar dat had ik natuurlijk niet gedaan. Dan heb ik mijn beha maar onder mijn bloesje uitgetrokken. Een vrouw zonder beha, dat werkt altijd."

Aardbeving in Chili
Dankzij een natuurramp wist Kirsten uiteindelijk dat ze voor elkaar bestemd waren. "Ik heb Jan leren kennen op een racebaan. Ik vond hem meteen intrigerend. Vier jaar lang hebben we enkel gepraat en boswandelingen gemaakt. Tot Jan op reis was in Chili en daar een zware aardbeving was. Paniek. Ik was aan het wenen. Toen wist ik: 'Dit is de man van mijn dromen. Als ik hem levend terugzie, zeg ik dat ik van hem hou.'"

"We zijn naar Saint-Tropez vertrokken, maar ook daar gaf hij de hele nacht geen kik. Toen dacht ik: 'Als we morgen in bed liggen, val ik hem aan...'" Jan heeft daar een visie op die zo in het Boek der Wijsheden kan: 'Je mag de appel niet van de boom plukken... de appel moet vállen'."

Big Brother-winnares
Kirsten weet hoe ze de handen uit de mouwen moet steken, al heeft ze nu wel een poetsvrouw. "Maar ik heb het een hele tijd zelf gedaan. Met zes kinderen, van wie er altijd drie bij ons thuis wonen, is dat serieus doorwerken, maar dat is bij veel gezinnen zo - een toilet proper maken is echt geen 'big deal' voor me. Geld is ook niet onmisbaar voor me, maar laat ons eerlijk zijn: het geeft mogelijkheden en vrijheid."

"Ik weet ook wat kritiek is. Als ik ergens aankom met mijn champagnekleurige Porsche, dan zie ik vrouwen soms denken: trut. Ook heb ik ooit 'Big Brother' gewonnen. Ik kreeg toen zowel complimenten als kritiek, en ik weet intussen dat ze allebei tijdelijk zijn. Ik ben heel blij met de reeks en verdere voorstellen zijn welkom, we zien wel."

"Echter dan Astrid"
Programmamaker Peter Boeckx ziet in Kirsten de verbeterde versie van Astrid Bryan. "Echter en authentieker. Astrid 2.0. Al heeft Kirsten de schijn tegen: ze is finaliste van 'Big Brother' en houdt van paaldansen. Maar ze zegt het zelf: 'Ik ben niet zo dom als ik eruitzie.' In feite is ze de perfecte tegenpool van Jan: hij is een man die op wolken van drie meter hoog leeft. Zij staat met de voeten op de grond, alleen al omdat ze een gezin draaiende houdt en ook nog eens mee in het bedrijf werkt."

Kirsten Janssens en Jan Kriekels.
Vier Kirsten Janssens en Jan Kriekels.

"Drie vriendinnen in huis"
Olga en Harry leerden elkaar kennen in een loungebar in Rotterdam.  "Ik moest hem passeren, maar zijn stoel stond te ver naar achteren. Gevolg: ik zat klem. We raakten aan de praat."

Van de gezamenlijke dressing heeft zij geleidelijk aan de meeste plaats ingepikt. "Ik ben Napoleon", zegt ze daar zelf over. Hoeveel schoenen ze bezit? "Ik zou ze eens moeten tellen, maar zelfs het aantal ríjen is euh, groot." Haar lievelingsmerk is -net als bij Astrid Bryan- Louboutin: de schoenen met de rode zool. Ze heeft er met hakken van 16 centimeter. "Als ik zeg dat ze makkelijk zitten, zou ik liegen. Maar als ik ze draag, ben ik wat groter dan Harry", giechelt ze in de eerste aflevering. Harry vindt de schoenen in elk geval leuk om te zien. "Dat is zoals een Ferrari, hé." Dat vindt hij ook van haar pronte boezem, verklappen de eerste beelden: "Ik heb drié vriendinnen in huis."

"Alle clichés kloppen", luidt het oordeel van Boeckx. "Olga is Russisch, blond én ze heeft Harry aan de haak geslagen. Die is dan ook nog eens de macho van de reeks - hij gaat het mij niet kwalijk nemen dat ik dat zeg, integendeel, hij is daar waarschijnlijk fier op (lacht). Olga is zijn perfecte tegenpool: zacht, vrouwelijk, geen enkel woord hoger dan het andere, zelfs niet als ze hem terechtwijst, wat af en toe eens gebeurt. Olga is overigens een dame met hersenen die een flinke carrière in marketing achter zich heeft, ze heeft zelfs in New York gewerkt. Maar nu -daar moeten we niet flauw over doen- is haar leven een sprookje."

The Sky is the Limit

VIER, vanavond om 21u05

Harry Schurmans en Olga Zelenko.
Vier Harry Schurmans en Olga Zelenko.