Wordt Deadwood een film?

ap
HBO blaast de westernserie Deadwood mogelijk nieuw leven in. Het televisienetwerk overweegt een Deadwood-film te maken, meldt Entertainment Weekly.

Deadwood gaat over het leven in het gelijknamige stadje in de Amerikaanse staat South Dakota aan het einde van de negentiende eeuw, toen de goudkoorts er heerste. De serie werd tussen 2004 en 2006 uitgezonden. Volgens een woordvoerder van HBO bevinden de gesprekken over de Deadwood-film zich in de voorbereidende fase.

De geruchten over het project werden vandaag aangewakkerd door acteur Garret Dillahunt, die de rol van geoloog Francis Wolcott speelde. "Ik hoor geloofwaardige geruchten over een Deadwood-film #Iedereenbidden", twitterde hij. "Kom op, HBO. Jullie hebben een Entourage-film gemaakt. Geef de Deadwood-fans de kans om het af te sluiten."

Deadwood kreeg lovende kritieken en won meerdere Emmy's. De cast bestond verder uit onder anderen Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker en Brad Douriff. In 2008 kondigde HBO al twee Deadwood-films aan, maar die zijn nooit verschenen.