Exclusief voor abonnees

Wim Lybaert staat voor 'De klas': "16-jarigen vertellen dat ze niet elke maand moeten shoppen: geen sexy boodschap"

Als je in Oostende lesgeeft over de klimaatopwarming, dan trek je toch gewoon naar zee? "Hier zullen ze het snel voelen als de zeespiegel stijgt."
© VRT - 2018 Als je in Oostende lesgeeft over de klimaatopwarming, dan trek je toch gewoon naar zee? "Hier zullen ze het snel voelen als de zeespiegel stijgt."
De voorbije maanden cruisete Wim Lybaert (50) lustig door Europa voor het tweede seizoen van 'De Columbus' en straks schuift hij ook aan in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Maar eerst probeert hij een klas 16-jarigen warm te maken om zélf iets te ondernemen tegen de klimaatproblematiek. "Ze hebben het begrepen, denk ik: er zit blijkbaar toch een leraar in mij."

Hij is volgens 'De Slimste Mens'-presentator Erik Van Looy "de liefste mens ter wereld". Vanavond is hij ongetwijfeld de liefste leraar-voor-één-dag in 'De Klas', het Eén-programma waarin BV's les mogen geven aan een groep 16-jarigen. Wim Lybaert, natuurmens bij uitstek, gaat uiteraard over natuur en klimaatopwarming doceren.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.