Wie is de Mol? De meest opmerkelijke theorieën op een rijtje

De Mol
SBS De Mol
Nog vijf kandidaten blijven over na de zesde aflevering van ‘De Mol’. Elisabet, Axel, Joeri, Kaat of Bas is de saboteur in het spel. Een uitgesproken favoriet lijkt er bij de kijker niet te zijn, maar dit zijn alvast enkele van de meest opmerkelijke theorieën.

Elisabet

Spoedarts Elisabet staat hoog op het lijstje verdachten van de kijkers. Op de officiële poll van het programma haalt zij 24,5% van de stemmen. In de laatste aflevering stelde ze zich verdacht op door als eerste de zin ‘Heb je mij gemist?’ uit te spreken. Toeval of niet, maar dat is ook de baseline van het programma dit jaar. Volgens een andere kijker weet ook Joeri dat Elisabet de Mol is. Zij liet bij een proef in de laatste aflevering een kaart liggen, maar hij zei daar niets van tegen de anderen opdat zij haar niet zouden verdenken. Is het trouwens toeval dat net op Elisabets hoofd het ‘De Mol’-logo verschijnt tijdens de vechtproef?

Kaat

Studente Kaat is volgens de kijkers het meest verdacht. Op de officiële poll van het programma haalt zij 25,5% van de stemmen. Hoe kan ze bijvoorbeeld in het spel zijn gebleven terwijl ze zei dat ze alles op Eva had gezet? Eva, die vorige week het spel moest verlaten. Het was volgens anderen ook slim dat ze voor het geld ging tijdens de avatar-proef om zichzelf niet verdacht te maken. En tot slot kwam ze in aflevering vijf ook als enige op hetzelfde moment als Judas in beeld. Zoals iedereen weet de man die Jezus verraadde. 

Axel

Ook Axel is verdacht. 23,3% van de kijkers verdenken de piloot van dubbel spel. Hoe kan hij immers weten dat er ook een voorwerp was dat de waarde van opgestapelde spullen op zijn brommer kan delen door twee? Niemand had dat hem ooit gezegd. Het spelletje waarin de familieleden van de kandidaten optreden als avatars heette ook ‘Catch The Flight’, dat leunt wel erg dicht aan bij piloot Axel. Bovendien interesseert het geld hem ook helemaal niet.

Bas

Volgens 17,1% van de kijkers is Bas de mol. De headhunter werd in de voorbije aflevering door een beeld met een dubbel gezicht aangeduid. Bovendien belde hij de omschrijvingen tijdens de proef met de brommertjes en tegels wel héél vaag door. En dan blijft er natuurlijk ook nog de hint uit de allereerste aflevering. Toen de tien kandidaten na een eerste ‘Mol’-dag samen aan tafel gingen voor het avondmaal, blikt presentator Gilles de Coster terug op de bewogen dag die startte zonder saboteur. “En we hebben ook een kersverse mol, pas gekozen”, recapituleert De Coster. ‘Pas gekozen’ klonk uit de mond van de presentator heel erg als ‘Bas gekozen’.

Joeri

Joeri wordt over het algemeen het minst verdacht. Slechts volgens 9,7% van de kijkers is hij de saboteur. Al speelde er wel een verdacht liedje terwijl hij aan tafel ging in de laatste aflevering. In het nummer ‘Forest Lawn’ zit namelijk de tekst: “Since you went underground, I’ve wanted to track you down, Since you went undergroundI’ve wanted to dig you out”. Een behoorlijk ‘mollige’ tekst als je erover nadenkt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • adri edith

    Toen Axel en Ingrid met dat varken in de slaapkamer moesten slapen, leek het of het varken zich settelde en ook ging slapen. Dus de proef kon niet meer mislukken. Dan is Axel maar keihard beginnen snurken en toen Ingrid niet meer kon slapen en het echt beu werd hebben ze toch afgehaakt en het geld verloren. In het donker kon Ingrid het niet zien maar Axel had zijn ogen open tijdens het snurken.

  • Glenn Cllbt

    Axel is de mol. Op het strand als ze een voor een bij Gilles gingen, moest hij doen alsof zijn neus bloedde ;-)