Wie is Davy Parmentier, de host van de nieuwe VTM-talkshow die totaal onverwacht op antenne ging?

Wat Een Dag
Eén had ‘Vandaag’ met Danira Boukhriss Terkessidis, bij VIER vulden Gert Verhulst en James Cooke de late avond met ‘Gert Late Night’. Nu is het de beurt aan VTM: de zender lanceerde gisteren plots onaangekondigd ‘Wat een dag!’, de gloednieuwe talkshow van Davy Parmentier (36). Maar wie is hij eigenlijk?  

“Goeieavond, ik ben Davy. Ik werk hier al jaren achter de schermen, maar nu dus voor het eerst op uw scherm.” Met die woorden opende Davy Parmentier gisteren de allereerste aflevering van zijn laatavondshow. Het was een complete verrassing voor de VTM-kijker, want officieel gaat ‘Wat een dag!’ pas volgende week van start. Vanaf dan zal de show van maandag tot en met donderdag vanaf rond 22u55 te zien zijn op het scherm.

Gastheer Davy Parmentier praat de show aan elkaar. Hij is voor de Vlaamse kijker een compleet onbeschreven blad en dus een nieuw gezicht, terwijl hij voor bekend Vlaanderen wél een bekende naam is. Hij is al jaren creatief directeur bij VTM, maar kiest nu dus voor een leven in de schijnwerpers. Parmentier behaalde in 2005 zijn master in de Communicatiewetenschappen aan de UGent en zette zijn eerste professionele stappen bij de VRT, waar hij in 2008 onder meer eindredacteur was van ‘Steracteur Sterartiest’. Al snel maakte hij de overstap naar VTM, waar hij doorgroeide, een job die hij nu gaat combineren met zijn dagelijkse talkshow. Het worden drukke, slopende tijden. Al wil hij dat zelf relativeren. Een kwestie van goed plannen, geen tijd verkwanselen en vertrouwen op goede medewerkers, maakte hij eerder al duidelijk.

(lees verder onder de foto)

VTM

Leven in de spotlight

De 36-jarige Parmentier zal wel moeten leren omgaan met een leven als publiek figuur. Tot op heden werkte hij samen met de VTM-vedetten, straks is hij er zelf één. En dan zal zijn relatie met filmregisseur Lukas Dhont plots wel nieuws zijn voor de media. Pittig detail nog: Danira, Gert, James en Davy zijn goeie vrienden die elkaar weleens tegen het lijf lopen in Antwerpen en ver daarbuiten. Die uitgebreide BV-kennissenkring kan absoluut een voordeel zijn. Zeker als het gaat om BV’s te overtuigen om naar zijn talkshow te komen. Zijn bevoorrechte situatie kan echter ook een negatief kantje hebben, waarbij ‘ons kent ons’ zou kunnen opduiken. Aan Parmentier en zijn redactie om daar straks een fijn evenwicht in te vinden.

(lees verder onder de foto)

Davy en zijn partner Lukas Dhont.
Kristof Ghyselinck Davy en zijn partner Lukas Dhont.

Bekende gasten

Davy zal in ‘Wat een dag!’ vooral bekende gasten ontvangen. Zo heeft Andy Peelman, die bekend werd met zijn rol in ‘De buurtpolitie’ en ook een eigen programma heeft op VTM, een rubriek gekregen. Daarnaast zullen ook bekende VTM-gezichten als Olga Leyers en Staf Coppens regelmatig hun opwachting maken. En ook relatief onbekende gezichten zullen de talkshow als springplank kunnen gebruiken om tv-ervaring op te doen.

Zin om een opname bij te wonen in de VTM studio’s? Inschrijven kan gratis via deze link. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hendik krister

  Kijk liever naar terzake en de afspraak, en dan slapen, ipv nog es korte nachten te hebben

 • Kelly Verlinden

  Kunnen ze echt niets beters verzinnen? Vlaanderen is te klein voor drie late night talk shows. De inspiratie is weer ver zoek.

 • Adriaan De Backer

  Nog een talkshow erbij...Ondertussen ben ik al enkele jaren afgehaakt ....want ik werd de zo gezegde en zelfverklaarde BV's ondertussen wel zo stilaan beu...komt er nog eens bij dat Vlaanderen een zeer kleine vijver heeft om in te vissen ....wat maakt dat je bij het zappen wel telkens en keer op keer weer opnieuw weer dezelfde gezichten ziet. Ooit in een ver verleden had Jan Van Rompaey eens een talkshow of programma waarin de gewone burger aan bod kwam, waarom niet opnieuw dat concept ?

 • Liesbet willems

  Gisteren er bij toeval bij uitgekomen. Vond er niks aan. Of het nu een proef uitzending was of niet, ik kijk er niet meer naar. Ander en beter