Werkgeversorganisatie Voka niet blij met uitspraken Niels Lagrange in ‘The Sky is the Limit’

Niels Lagrange
Joel Hoylaerts / Photo News Niels Lagrange
Werkgeversorganisatie Voka is niet opgezet met verschillende uitspraken van ondernemer Niels Lagrange (28), die te zien is in ‘The Sky is the Limit’. “Ondernemers voelen zich geschoffeerd", klinkt het in Het Belang van Limburg. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In het tv-programma ‘The Sky is the Limit' deed Niels Lagrange enkele opvallende uitspraken over zijn faillissement. “Omzet is geen winst. Daar had ik me in het begin aan mispakt”, liet hij zich onder meer ontvallen. Ook een uitspraak in Het Belang van Limburg valt in slechte aarde: “Met je gezicht tegen de muur lopen, hoeft niet het einde van de wereld te betekenen”, vertelde Lagrange toen. “Wat dat betreft hebben wij nog wat te leren van Amerika, waar dat onderwerp totaal geen negatieve bijklank heeft. Sterker: als je in Amerika niet failliet bent geweest, ben je een loser.”

Het zette op sociale media en bij werkgeversorganisatie Voka kwaad bloed. “Wij hebben deze week verschillende boze mailtjes en telefoontjes gekregen van Limburgse ondernemers. Ze voelen zich geschoffeerd door de uitspraken die Niels Lagrange doet in ‘The Sky is the Limit’ en in de kranten”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten in Het Belang van Limburg. “Die man heeft een heleboel flauwe uitspraken gedaan. Dat je als ondernemer in de VS een loser bent als je nog nooit failliet bent gegaan, dat is natuurlijk de grootste onzin. Iemand als Niels Lagrange is zeker niet de standaard van wat wij beschouwen als goed ondernemerschap. En als je het verschil niet eens kent tussen omzet en winst, wat heb je dan te zoeken in een tv-programma over ondernemers?”

Niels Lagrange reageert in dezelfde krant: “Ik probeerde als een sympathieke kerel over te komen op tv, maar ik ben misbegrepen. Ik wilde eigenlijk zeggen dat je bij een faillissement niet bij de pakken moet blijven zitten.” 
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Suys

  Gelijk ik zondag zei over Guy Penders maar NIET gepubliceerd . Met Guy Penders en zijn kind wordt in Dubai hartelijk gelachen. Peter Boeckx moet dringend meet research gaan doen voor hij met zulke “clowns” op TV komt. En die Niels Lagrange is dezelfde. Wilfried Suys

 • Freddy Gillis

  Dienen Limburger wordt gewoon gebruikt je hoort aan zijne praat dat hij hetzelf niet beseft

 • Inge De Bruyn

  De man is vandaag nog steeds failliet maar waarschijnlijk verschoonbaar al verklaard. Met dank aan minister Geens die de wet wijzigde zodat dit soort mensen een dag nadat ze failliet zijn terug kunnen beginnen. Fijne avond nog aan zijn schuldeisers waaronder de fiscus dus wij allemaal. Is Broeckx gek geworden door dit soort op te voeren ...

 • Jean segers

  Hij hoeft verder niks te vrezen van de onderdanige benadeelden , welkom bij de zware jongens aan de cafétoog .

 • felix strackx

  Plezant voor al die mensen die nog geld van je moeten krijgen. En de banken ook een daar dan nog geld aan.