Weerman krijgt black-out tijdens live uitzending

Kijkers van het RTL Weer hebben met Maurice te doen.
RTL Kijkers van het RTL Weer hebben met Maurice te doen.
De Nederlandse meteoroloog Maurice Middendorp had het vandaag even moeilijk toen hij na het ‘Half Acht Nieuws’ op RTL 4 het weerbericht presenteerde. De weerman stuntelde zich door de uitzending heen en was zichtbaar opgelucht toen de vijf minuten erop zaten.

Mervyn van Leeuwen on Twitter

De bloesem werd hem blijkbaar allemaal te veel. En bij de leegstaande campings raakte die helemaal van slag 😂. Snap het ook wel, -1°C in april is ook wel iets waar je een black out van kunt krijgen. #RTLweer https://t.co/CevMuYTyZU

De weerman was nauwelijks op weg in zijn weerpraatje toen het misging bij een ingezonden foto van bloesems en sproeiers. 

“Zo’n laagje ijs zorgt ervoor dat de bloesem wordt beschermd en er uiteindelijk geen eh... Wat wilde ik zeggen?”, stamelde hij ongemakkelijk, waarna hij zichtbaar nerveus de ‘volgende kaart’ aankondigde.

Bij een foto van een caravan inclusief voortent ging het weer mis. “Op de camping waren bijna geen mensen te bekennen. Maar vorige week... Nou, ik ga even heel rustig ademhalen en u vertellen wat het weer de komende dagen gaat doen.” 

Middendorp, die zichzelf op sociale media omschrijft als Weatherman Maurice, maakte het weerbericht met een brok in de keel af. In de laatste seconden kon er een geforceerd maar ietwat opgelucht lachje vanaf.

In de soep

Op Twitter is de hashtag #rtlweer inmiddels trending. Veel kijkers hebben medelijden met de weerman. “Arme Maurice, het hele weer liep in de soep”, schrijft Ton. “Ooo lieve weerman, hartstikke goed hersteld, en nou snel een borrel”, schrijft een ander.

Het RTL Weer duurt vijf minuten en wordt afwisselend gepresenteerd door Maurice Middendorp, William Huizinga en Nicolien Kroon, Reinier van den Berg valt geregeld in. Middendorp volgde in 2017 weervrouw Helga van Leur op. 

Volgens haar is het presenteren van het weer - waarbij de weerkaarten worden getoond op een zogenoemd green screen - moeilijker dan gedacht. “Klasse hoe hij zich herpakte’’, reageert ze.

Bekijk ook:




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.