Weerman Bram Verbruggen: “Ik mag eten wat ik wil zonder een gram bij te komen, ik snoep dan ook voor twee”

Steven Richardson
Iedere week peilen we in ‘BV kijkt TV’ naar het kijkgedrag van een Bekende Vlaming. Deze week: VRT-weerman Bram Verbruggen (32).

“In het weekend kijk ik makkelijk drie à vier uur per dag. Maar echt bingewatchen is er zelden bij. We hebben ook geen abonnement op Netflix of zo. Onlangs hebben mijn vrouw en ik er wél alle tien seizoenen van ‘Friends’ nog eens doorgejaagd. Maar daar zijn we meer dan een jaar zoet mee geweest. Mijn favoriete ‘televisievriend’ is Ross Geller. Alleen al de blik van David Schwimmer vind ik geweldig.”

“Docu’s en human interest”

“Ik hou van human interest als ‘Down the road’, ‘De Columbus’ of ‘Bargoens’. Hoe simpeler een programma, hoe boeiender ik het vaak vind. Ook documentaires over bergen of klimmen vind ik interessant. Deze zomer trekken we naar Slovenië. Mijn vrouw gaat nog niet helemaal akkoord, maar bedoeling is om daar de Triglav van 2.864 meter hoog te beklimmen.”

“Liever Frank en Sabine”

“Ik kijk veel liever naar Sabine of Frank dan naar mezelf. Zelfs na al die maanden blijf ik moeite hebben met mijn eigen stem en manier van doen. Want volgens de ene kijker beweeg ik te veel, volgens de andere net te weinig.”

“Ik snoep voor twee”

“Ik mag eten wat ik wil zonder een gram bij te komen. Ik snoep dan ook voor twee. Voor de buis maak ik het gezellig met chips, een koffie met een bokkenpootje of chocolade. In het verleden ben ik zelfs afgekeurd tijdens medische tests om piloot te worden, omdat mijn Body Mass Index te laag was. Ik was ofwel te groot, ofwel te licht. Ik ben dan als een gek beginnen te vreten, maar zonder succes. Alcohol drink ik ook, maar nooit veel. Niets heerlijker dan chillaxen met een Duvel, toch? Of ik schenk mezelf een Druppel Hop uit, verkozen tot ‘Beste hobbybier van de Lage Landen’. Bier vind ik ideaal om na een drukke werkdag te decompresseren. Drie of vier glazen drinken gebeurt alleen op een feestje. Dan word ik echt een babbelkous.”

“Veldrijden van begin tot eind”

“Mijn hart klopt niet voor het voetbal, maar voor wielrennen. Sommige koersen neem ik op, om dan de laatste kilometers te zien. Het veldrijden bekijk ik wel van begin tot eind. Ik spring ook geregeld zélf op het zadel. Langdorp is heuvelachtig, dus ideaal om te mountainbiken. Als het slecht weer is, spin ik op onze hometrainer en bekijk ik filmpjes van intervaltraining op YouTube. Zo creëer ik mijn eigen digitale fietswereld.”

“Nederlanders volgen”

“Mijn guilty pleasure? Het reportageprogramma ‘Ik Vertrek’, waarin Nederlanders hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Opvallend is dat ze bijna altijd in het zand bijten. Da’s meteen ook de reden dat mijn vrouw er niét graag naar kijkt. Toen ik jong was, speelde ik ook met het idee om te emigreren. Maar met het klimmen der jaren is dat plan afgebrokkeld. Vroeger was ik een echte reisduif, tegenwoordig omarm ik de leuze ‘nergens beter dan thuis’.”

Steven Richardson

KIJKT HOEVEEL? “Dat hangt af van het weer. Tot de zon ondergaat is mijn grote tuin vaak boeiender dan het kleine scherm.”

AANTAL TV’S THUIS? “We hebben net een nieuwe tv gekocht. Het oude scherm staat nu op de slaapkamer, maar is nog niet aangesloten.”

HOE EN WAAR? “Languit met mijn benen op de poef, of tijdens het eten met mijn vrouw. Geregeld drukken we dan de pauzeknop in om te kunnen babbelen over wat er te zien is.”

MET WIE? “Bijna altijd met mijn vrouw Lien.”

ZAPT WEG VAN... “Programma’s over bridezillas. Geen ‘Say Yes to the Dress’ dus. Ik word agressief van dramaqueens.”

MIJN TV-TIP: “‘De Columbus’ is een eenvoudig format dat tot interessante gesprekken, maar ook grappige momenten leidt. Wim mag mij altijd eens meevragen!”

Dinsdag om 20.40 uur op Eén
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.