Exclusief voor abonnees

We kijken meer tv dan ooit, maar niet alle zenders wisten te scoren tijdens corona: Eén moet flink inleveren

Anker Stef Wauters zag het aantal kijkers van 'VTM Nieuws' flink toenemen in juli.
DPG Anker Stef Wauters zag het aantal kijkers van 'VTM Nieuws' flink toenemen in juli.
Tijdens de eerste vier weken van deze zomervakantie werd liefst 6% meer tv gekeken dan twee jaar geleden, toen de Rode Duivels alle records verpulverden. Corona haalt het dus vlotjes van topsport. Eén moet wel flink inleveren, terwijl VTM de opvallende winnaar is en VIER amper weet door te groeien.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frankie Albert Goethals

  Een openbare omroep moet enkel focussen op nieuws en duiding. Daarvoor zijn onpartijdige mensen nodig in alle geledingen van de zender. Maar elke politieke partij wenst zijn eigen mensen er binnen te krijgen om zogezegd de objectiviteit te waarborgen en waar nodig bij te sturen. De vrt zou alle geldmiddelen moeten besteden aan zijn kerntaken en vooral het amusement en de sport laten aan de commerciële zenders.

 • Karel Van Beeck

  Dat is toch wat de nieuwe bestuurder wil van de VRT. Besparen en minder goede tv aanbieden zodat men naar andere zenders gaat kijken. Ook een aantal politiekers willen dat.

 • Wilfried Vanden Berg

  Wat VRT betreft moet ik sommige hier gelijk geven . Weinig nieuwe gezichten die het nieuws presenteren . Zeker met , zoals Tanghe die soms zelfs niet recht kan zitten. De kijkers worden jonger en jonger. En willen ook jonge gezichten op het scherm. En daar moet de VRT echt dringend werk van maken .

 • Carin Desmet

  VTM toon wat mag tonen op nieuws. Op VRT en terzake canvas wordt tenminste vragen gesteld maar sommige polithiekers zie je rond de pot draaien. En rest tv commercieel zenders trekt op niks. Oude films en herhalingen. En België dan nog duurste tv internet gsm.

 • Peter Van De voorde

  Het verwondert mij dat ze zelf het nieuws niet heruitzenden, misschien een ideetje met af en toe heeeeel veeeeel reclame ertussen.